Jubileumeditie schoolzwemmen succesvol

donderdag 25 januari - 09:49

Afgelopen woensdag 17 januari en woensdag 24 januari waren de schoolzwemkampioenschappen voor de 10de keer. Door het 10-jarig bestaan een extra groot feestje en daarom ook tijd om er even bij stil te staan. Het toernooi is georganiseerd door SportService Zwolle in samenwerking met Swol 1894 en Optisport zwembad de Vrolijkheid.

De sfeer zat er goed in rondom en in het wedstrijdzwembad in de Vrolijkheid. Maar liefst  35 teams en 211 kinderen van groep 3 t/m 8 deden mee aan het schoolzwemmen. Tijdens de zwemwedstrijden moedigen de kinderen die niet zwemmen de kinderen die wel zwemmen aan. Ook de ouders zijn aanwezig met aanmoedigingen en geklap voor de kinderen. Vooraf werd er een oproep gedaan aan de scholen op een mooi spandoek te maken en een yell te verzinnen om zo een enthousiaste sfeer te creëren. Die enthousiaste sfeer is de afgelopen weken zeker gelukt.

10de editie

Dit jaar was het de 10de editie van de schoolzwemkampioenschappen in Zwolle. SportService Zwolle is hierin de organisator en doet in samenwerking met Swol1894 en Optisport Zwembad de Vrolijkheid. "De samenwerking met verschillende partners om te komen tot een goed lopend toernooi is erg belangrijk. Wij, als SportService Zwolle, zijn super trots dat dit zo goed gaat en we zulke mooie toernooien neer kunnen zetten", vertelt Marco Welink, eventmanager bij SportService Zwolle. "Om de fanatieke koppies van de deelnemers te zien, het samenwerken van de kinderen binnen een team én als de ouders dan ook nog eens positief langs de kant staan en aanmoedigen, dat is fantastisch om te zien."

Schoolsporttoernooien

Ieder schooljaar kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten tijdens schoolsporttoernooien van SportService Zwolle. De sporten die beoefend worden zijn onder andere: Basketbal, Voetbal, Zwemmen, Badminton, Korfbal en Volleybal. Deze toernooien staan in het teken van sportkennismaking en de beleving. Ook is het belangrijk dat de Zwolse verenigingen meewerken met het organiseren van de toernooien: “Basisschoolleerlingen moeten snel contact kunnen leggen met de betreffende vereniging(en). Want door deelname aan de toernooien maken ze kennis met betreffende tak van sport en raken zij misschien wel zo enthousiast dat ze zich aanmelden bij die betreffende vereniging. De verenigingen zijn zichtbaar voor de leerlingen en betrokken bij de organisatie in bijvoorbeeld het fluiten van wedstrijden, wedstrijdformulieren vullen en andere hand en spandiensten. Een mooi voorbeeld van een betrokken vereniging is Swol1894. Zij organiseren bijna alles zelf en wij denken mee en ondersteunen in de communicatie. Om zo dichtbij de leerlingen te staan is het contact snel gelegd voor een eventuele doorstroom.”, aldus Marco Welink.
Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen