Logo Sportservice de gouden sportkoers wit

Gouden Sportkoers

Zwolle Sport: dé bron voor sporters in Zwolle, waar we altijd aandacht hebben voor Zwolse (top)sportprestaties.

Bijzondere prestaties op het NK Running blind door Tim en Frank

Zwollenaren Tim Tadema (29) en Frank Eikenaar (40) lopen op 19 november de Zevenheuvelenloop en behalen een 2e plek op het NK Running Blind. Een fantastische prestatie voor dit bijzondere duo. Tim ziet slechts 5% maar laat zich niet beperken. Met de hulp van zijn buddy Frank loopt hij persoonlijke records, traint hij tot het uiterste en is niet meer te stoppen. Het motto van Tim: "Hardlopen is grenzen verleggen, je kunt meer dan je te voren denkt."
Wil je meer weten? 

Lees hier hun verhaal
Whats App Image 2023 12 05 at 14 53 28

Gouden prestaties in het water voor de Masters van SWOL 1894

De Masters van de Zwolse zwemvereniging SWOL 1894 scoren in totaal 35x goud, 19x zilver en 17x brons op het NK Lange -en korte baan. Wat een Gouden prestaties! Wil je weten wat hun geheim is? Bekijk dan dit filmpje! 

Arjan sprint naar Nederlands Kampioenschap op NK Masters

Op het NK Masters Atletiek begin zomer was Arjan Lantink de snelste op de 200 meter sprint. Met 22,71 seconden veroverde hij het goud. Zijn geheim? “Ik behoor dan wel in de categorie 40+ maar mijn echte leeftijd blijft altijd 25. Dit komt doordat ik let op een goede leefstijl, werk aan de juiste focus en mindset en niet te vergeten: ik heb goede genen. Die van mijn moeder!”

Wil je meer lezen?

Lees hier het nieuws over Arjan
Zwolle Sport Gouden Sportkoers Arjan Lantink

Gouden prestaties voor Baseballer Jeandro Tromp

Zwollenaar Jeandro Tromp (23) pakt landstitel, schrijft geschiedenis met zijn club HCAW uit Bussum met de winst van de Baseball European Champions Cup én is Europees Kampioen met Het Team Kingdom of the Netherlands U23. Wat een prestaties! En Jeandro is een echte teamplayer: “We hebben dit met z’n allen gedaan. Het was op en top een echte teamprestatie.”

Wil je meer lezen? 

Lees hier het nieuws over Jeandro.
Zwolle Sport Baseball Jeandro Tromp 1

Nederlands Kampioen én een 6e plek op het WK

Wat een gouden prestaties van Keije Solen. Hij won het Nederlands Kampioenschap veldrijden bij de junioren én veroverde een 6e plek op het WK bij dezelfde discipline. Zijn geheim? Plezier hebben in zijn sport. Elke training weer!

Sporters in drie categorieën: Topsporters, Talenten en Masters

Sporters die deel kunnen nemen aan het Gouden Sportkoers-programma worden in drie categorieën verdeeld: Topsporters, Talenten en Masters.

Om in aanmerking te komen, moeten zij voldoen aan de volgende criteria:

  • Geboren of woonachtig zijn in Zwolle OF uitkomen voor een Zwols sportteam;
  • Een prestatie hebben geleverd op nationaal, Europees of mondiaal niveau.

Bij uitzonderingen of een bijzondere prestaties beslist de organisatie.

Aanmelden kan hier

Gouden Sportkoers van start: blijf op de hoogte

Bij de Gouden Sportkoers belichten we gedurende het hele jaar de verschillende (top)sportprestaties met behulp van boeiende films, inspirerende verhalen en content op onze Instagram-pagina en deze speciale pagina op Zwolle Sport. Door voortdurend aandacht te besteden aan deze prestaties, willen we zowel de topsport als de breedtesport nog meer onder de aandacht brengen. Zo kan iedereen de waarde van sport en beweging waarderen en ervaren!

Geef ons de Gouden tip!

Help ons om zoveel mogelijk waardering en inspiratie te delen! We roepen alle Zwollenaren op om ons op de hoogte te houden van aankomende (top)sportevenementen, ons te attenderen op indrukwekkende (top)sportprestaties en om suggesties aan te dragen.

Ken je een familielid, vriend, kennis of sportieve buur die in bovenstaande categorieën past? Laat het ons weten! Samen kunnen we de sportieve successen in Zwolle vieren en stimuleren.

Mail ons de Gouden tip!
Label Sportservice de gouden sportkoers blauw

Altijd aandacht voor de Zwolse (top)sportprestaties!

Zwolle Sport: dé bron voor sporters in Zwolle, waar we altijd aandacht hebben voor Zwolse (top)sportprestaties. We waarderen de sporters in onze stad en willen hun prestaties als inspiratiebron laten dienen voor velen. En dat doen we niet slechts op één moment in het jaar, maar het hele jaar door. Zwolle herbergt ontzettend veel talent en dat verdient een groots podium. Daarom introduceren we met trots de nieuwe Gouden Sportkoers, een koers die digitaal te volgen is en voor iedereen toegankelijk.

Volg ons op instagram voor inspirerende prestaties. 

Volg ons hier op instagram

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen

Volg ons op social media