Nederlands Kampioen 200 meter sprint met 22,71 seconden

Zwolle Sport Gouden Sportkoers Arjan Lantink

woensdag 30 augustus - 09:52

Op het NK Masters Atletiek begin zomer was Arjan Lantink de snelste op de 200 meter sprint. Met 22,71 seconden veroverde hij het goud. Zijn geheim? “Ik behoor dan wel in de categorie 40+ maar mijn echte leeftijd blijft altijd 25. Dit komt doordat ik let op een goede leefstijl, werk aan de juiste focus en mindset en niet te vergeten: ik heb goede genen. Die van mijn moeder!”

Als je aan de sprinter vraagt waar hij het meest trots op is dan moet hij even nadenken: “Lastig. Het is toch wel een combinatie van meerdere aspecten. Natuurlijk op mijn Nederlandse titel én 3e titel op de 200 meter outdoor. Maar ook wel op de tijd die ik heb neergezet: 22,71 seconden.” Waarbij de sportman bescheiden zegt dat de wind ook meehielp. “Maar ook dat ik me voorafgaand aan de race mentaal sterk kan opladen door de wedstrijd in mijn hoofd wel 100x te visualiseren met steeds hetzelfde resultaat: goud! En dat dit dan echt uitkomt is fantastisch.”

Zwolle viel in de prijzen
Naast Arjan deden er meer Zwollenaren mee aan het NK Atletiek én vielen in de prijzen. Bijvoorbeeld Dennis de Jong. Hij werd Nederlands Kampioen gewichtwerpen. Maar ook Jan Plat, Frank Koopmans, Femke Hollander en Leontien Thewissen leverden mooie prestaties. Kijk hier naar de uitslagen: Atletiek.nu - NK Masters 2023 - Uitslagen van AV PEC 1910

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen