Baseball European Champions Cup én Europees Kampioenschap voor Zwolse Outfielder Jeandro Tromp

Zwolle Sport Baseball Jeandro Tromp

donderdag 3 augustus - 09:45

Zwollenaar Jeandro Tromp (23) pakt landstitel, schrijft geschiedenis met zijn club HCAW uit Bussum met de winst van de Baseball European Champions Cup én is Europees Kampioen met Het Team Kingdom of the Netherlands U23. 

Outfielder Jeandro werd vorig jaar met zijn team landskampioen van de Honkbal Hoofdklasse in Nederland. Het laatste landskampioenschap van HCAW werd in 1998 gewonnen. Door de winst van deze titel ontvingen zij een ticket voor de Baseball European Champions Cup. Een toernooi waar de beste honkbalclubs van Europa aan meedoen.

Teamprestatie
Op 10 juni jl. werd de spetterende finale gespeeld tegen (tweevoudig regerend kampioen) Parma Baseball Club uit Italië én met 4-1 gewonnen door HCAW. Voor het eerst in de geschiedenis is de club van Zwollenaar Jeandro de winnaar van de Baseball European Champions Cup. Teamplayer Jeandro Tromp zegt hier zelf over: “We hebben dit met z’n allen gedaan. Het was op en top een echte teamprestatie.”

Nationaal talent
Jeandro Tromp was vijf jaar toen hij begon met honkballen bij onze Zwolse Honkbal -en Softbal vereniging Blue Hawks. Door de Baseball Academy Scimitars speelde hij zichzelf in de kijker en kwam terecht hij bij HCAW Bussum waar hij sinds 2017 in de Honkbal Hoofdklasse speelt. Tromp is daarnaast al jaren een vaste naam in de nationale jeugdselecties en speelde eerder onder meer het WK U18 (2017), het EK U18 (2018), het WK U23 (2021 en 2022) en het EK U23 (2019 en 2021). In 2021 én 2023 werden ze Europees kampioen met de nationale jeugdselectie. Dit team heeft voor de tweede keer op rij en voor de derde keer in vier edities het EK in zijn leeftijdscategorie gewonnen. 

Afgelopen week versloeg Jeandro met zijn teamgenoten van het Koninkrijksteam in Oostenrijk het team van Groot-Brittannië met grote cijfers (23-5) en werd Europees Kampioen U23. Op naar het WK in 2024. 

Zwolle Sport Jeandro Tromp Baseball
Alfred Cop FotografieAlle foto's: Alfred Cop Fotografie

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen