13de editie van 10 Engelse Mijl was een groot succes

maandag 15 april - 13:26

Zwolle-Zuid was afgelopen zaterdag gevuld met hardlopers die deelnamen aan de 10 Engelse Mijl. Honderden hardlopers verspreidden zich over de vijf verschillende categorieën voor de eerste plekken.

De snelste bij de wedstrijdlopers van de mannen was Ewout de Vos van Atletiekvereniging de Gemzen. Hij liep de zestien kilometer in iets meer dan 56 minuten en kwam als eerste aan bij de finish op de Thorbeckelaan. Thomas Straathof van BB Lopers volgde hem op de tweede plek door de 10 Mijl af te leggen in ruim 61 minuten. Gerjob Aalbers zorgde voor de tweede BB-loper op het podium met een tijd van ruim 62 minuten voor de derde plek.

Ewout de Vos, winnaar van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid bij de heren.

Bij de vrouwen kwam Bianca van den Belt als eerste over de finish. De BB-loper had een uur en zeven minuten nodig. Hellen de vries van BB-lopers kwam 20 seconden later over de finish voor de tweede plaats. Corien van Essen werd derde.

Bianca van den Belt, winnaar van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid bij de dames.

De 5 Mijl begon op hetzelfde tijdstip en werd als snelste voltooid door Nynke Altena bij de vrouwen. Het podium bij de mannen werd aangevoerd door Thijmen van der Loop.

Resterende en kidsrun uitslagen zijn te vinden op: https://www.athlinks.com/event/220199/results/Event/1077633/Results

(Bron: https://1zwolle.nl/

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen