Twee 3x3 basketbalvelden in Zwolle

Zwolle Sport Basketbal Basket

donderdag 13 april - 10:26

3x3 Basketball is basketball met een twist, er wordt gespeeld op een half veld met maar één basket. Met drie spelers per team. Zodra een team een scoort mag het andere team meteen doorgaan door de bal te dribbelen of te passen. Zo ontstaan een supersnel, spectaculair en dynamisch spel.

Ook in Zwolle is er de mogelijkheid om deze echte straatsport te beoefenen. De stichting 3x3 Unites heeft twee basketbalvelden opgericht, zo kunnen Zwollenaren basketballen aan de Van Nispelsingel en in Park De Wezenlanden. Dit zijn 'gewone' basketbalvelden die ook geschikt zijn voor de 3x3 variant. Kom dus langs om te oefenen en wellicht zien we jou in de toekomst goud halen op de Olympische Spelen.

Overal ter wereld zet 3x3 Unites zich in om 3X3 basketbal in de volle breedte naar een hoger niveau te tillen. Van kleinschalige inspiratieworkshops tot het hele jaar door 3X3 activiteiten in verschillende gemeenten. 3X3 Unites organiseert daarnaast ook nationale en internationale topsportevenementen, dus hou hun site in de gaten om te zien of er interessante evenementen in de buurt zijn.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen