PEC Zwolle speelster belangrijk bij Oranje O19

donderdag 7 december - 12:00

Afgelopen maandag speelde Nederland onder 19 vrouwen van de KNVB in Portugal een interland tegen Engeland onder 19 vrouwen. De wedstrijd werd met 3-3 gelijkgespeeld. In de Oranje selectie zitten vier PEC Zwolle speelsters.

Na woensdag 29 november met 5-1 gewonnen te hebben ondervonden de Oranje speelsters maandag wat meer tegenstand tegen Engeland. Vooraf verwachtte bondscoach Roos Kwakkenbos al dat het een mooie wedstrijd ging worden tegen een gelijkwaardige tegenstander, ze kreeg hier gelijk in.

Maud Rutgers kwam na woensdag 90 minuten gespeeld te hebben niet in actie tegen Engeland, Inske Weiman kwam ook niet in actie. Ilse Kemper speelde de volledige wedstrijd, Bo van Egmond werd na 68 minuten gewisseld.

Bo van Egmond

De ploeg van coach Roos Kwakkenbos scoorde in zeven interlands al 35 keer en wist dus ook tegen Engeland drie doelpunten te maken. Dit keer was het PEC Zwolle speelster Bo van Egmond die de eerste goal maakte voor de jonge Oranje Leeuwinnen. Bo van Egmond beleeft als 16-jarige een topseizoen met haar club en nu dus ook in het Oranje.

Afsluiting kalenderjaar

Dit weekend spelen de vier Zwolse vrouwen alweer voor hun club tegen de nummer 8 in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De eerst komende wedstrijd is tegen de Telstar Vrouwen en wordt op zondag 10 december gespeeld in het BUKO-stadion van Telstar. Woensdag 13 december sluit PEC het kalenderjaar 2023 af met een inhaalduel in Enschede tegen FC Twente.

(Bron: Onsoranje.nl)