Aikido Zwolle leert echte verdedigingskunst

Zwolle Sport Vechtsport Judo Karate Jinjitsu

woensdag 19 april - 10:09

Aikido is een vechtkunst die zowel traditioneel als zeer effectief is. In Aikido speelt kracht geen rol. In plaats daarvan leer je hoe je de energie van de aanval kunt sturen en daarmee tegen de aanvaller kunt gebruiken – hoe harder de aanval, des te minder inspanning voor de verdediging nodig is.

Bij de Itten Suginami Dojo in de sportzaal van het Windesheim leren ze je de fijne kneepjes van deze traditionele Japanse verdedigingskunst. Er worden trainingen gegeven voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De vereniging is er voor sportievelingen die regelmatig met een leuke groep mensen wilt trainen – of willen leren wat mind en body coördinatie nu werkelijk betekent. Wat houdt het blenden (samenvloeien) van de kracht (energie) van jezelf en de ander eigenlijk in? Hoe ontwikkel je een martial body & mind? Waarom en hoe werken bepaalde technieken beter dan andere?

Achterliggend doel van Aikido is ook om beoefenaars meer weerbaar te maken zo vertelt Marcel de Beus, jeugdtrainer bij Itten Aikido, tegenover De Swollenaer.  ”Voordelen van aikido zijn onder andere dat je er rustiger en sterker van wordt. En denk aan toename van balans, concentratie, coördinatie, discipline en zelfvertrouwen. Daarnaast leer je samen te werken, omdat je oefeningen altijd minimaal met twee personen doet. Overigens kent aikido geen wedstrijden, maar gaat het om in een sportieve omgeving bezig zijn met het verbeteren van je vaardigheden."

Hierdoor is Aikido toegankelijk voor een brede doelgroep. Of de beoefenaar al ervaring heeft in een vechtsport of voor de eerste keer aansluit. Itten Aikido Zwolle biedt de mogelijkheid om een aantal gratis proeflessen te volgen. Voor meer informatie en contact ga dan naar de site van Itten Aikido Zwolle.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen