AsRENdorp toe aan tiende editie

donderdag 27 juni - 12:42

De tiende editie van de AsRENdorp staat weer op de planning. Komende zondag 30 juni wordt de Ten Brinke KinderREN, de Vakmensen Frame Run en de Fysiomobilae 5 Km afgelegd in de wijk Assendorp. Na de afgelaste versie van vorig jaar vanwege te hoge temperaturen, is het evenement dit jaar weer terug op de laatste zondag van juni.

De voorbereidingen van het hardloopevenement zijn in volle gang. Vanwege een zinkgat in de Celestraat moeten er extra voorbereidingen worden gedaan. “De Celestraat ligt er helemaal uit, dat is een van de eerste straten van het rondje door Assendorp. We zijn dus nu druk bezig met vergunningen, om te kijken waar we als alternatief langs kunnen, zonder tot al te veel last te zijn voor andere inwoners”, aldus Rick van Ommen namens de organisatie van de AsRENdorp.

Vrijwilligers

“We zijn daarnaast ook druk met het werven van vrijwilligers. Als organisatie merken we dat dit niet eenvoudig is.” Maar naast het drukke voorbereidende werk is het ook leuk om het evenement te organiseren liet van Ommen weten. “Met name zit er ook plezier bij het doen van de voorbereidingen. We zijn inmiddels 10 jaar samen als organisatie, dus het gaat ook steeds soepeler. We weten wat we aan elkaar hebben en wie wat moet doen.”

Frame Running

Bij de tiende editie van de AsRENdorp sluit Frame Running zich aan. Rick vertelt over de nieuwe tak van het evenement. “Het is onze wens om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Met Frame Running konden we dat vergroten. De bedoeling bij Frame Running is jezelf voortbewegen door middel van wielen in een frame. Er waren nog niet heel veel evenementen die Frame Running deden, dus wilde we dat proberen, na ook wat vraag vanuit de doelgroep.”

Voor meer informatie over de afstanden, tijden en parcours, zie de website.

(Foto: Stefan Schooten)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen