Berkumloop maakt positieve balans weer op

Zwolle Sport Berkumloop2

woensdag 13 september - 13:14

Hij zit er weer op. De 31ste Berkumloop, dinsdag was heel Berkum en omstreken weer uitgelopen voor de hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer. Bij de wedstrijdlopers was er bij de mannen op de 10 kilometer net geen Zwols succes, bij de vrouwen prolongeerde de Zwolse Lieve Tollet haar titel.

Start en finish waren zoals altijd bij Wijkcentrum De Weijenbelt. Het was weer een gezellige drukte, met goede weeromstandigheden en de organisatie kan dan ook tevreden terugkijken. Er deden bijna 1400 deelnemers mee.

Vrouwenpodium

Vorig jaar noteerde Lieve Tollet de snelste tijd op de 10 kilometer bij de vrouwen: 38.42 minuten. Dit jaar was zo nog wat sneller met 37.22 minuten. Het hele vrouwenpodium op de 10 kilometer was Zwols, want Sarah-Lynn Mulder en Alinda Lindeboom werden tweede en derde.

Bij de mannen op de 10 kilometer was er wel een andere winnaar en werd er ook een snellere tijd geklokt dan in 2022. Kampenaar Robert van der Stelt finishte in 31.11 minuten, gevolgd door drie Zwollenaren: Anne Mulder, Tim den Besten en William Bredewold.

Op de 5 kilometer zegevierde Stijn Jansen uit Enschede met een tijd van 16.01 minuten. Bij de vrouwen won Aline Koostra uit Genemuiden in 17.24 minuten. De Zwolse Fleur Baljet kwam ruim anderhalve minuut later als tweede over de eindstreep.

Goede doelen

Naast de vele recreatieve lopers en loopsters was er ook een geslaagde jeugdloop én aandacht voor de goede doelen die dit jaar aan de Berkumloop waren verbonden. Dat waren VG Sport Zwolle, Groene Lopers Zwolle en Wijkvereniging Berkum. Voor de start van de loop ontvingen zij een cheque namens de deelnemers.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen