Bijna 13.000 euro opgehaald tijdens 12 hour challenge

woensdag 20 maart - 09:09

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 maart om 24:00 uur stond Snowsports Zwolle voor een unieke uitdaging. Gedurende 12 aaneengesloten uren gingen 16 personen skiën en snowboarden op de indoor rolpistes om geld in te zamelen voor de Mentelity Games. De Mentelity Games is een programma van activiteiten tijdens een unieke ski- en snowboardreis voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Om de Mentelity Games mogelijk te maken, werd geld ingezameld met een uitdagend evenement: de 12 hour Challenge.

De deelnemers van Snowsports wisten met hun onvermoeibare inzet op de indoor rolpistes bijna 13.000 euro op te halen – en de teller loopt nog steeds. De uitdaging was zowel fysiek als emotioneel pittig, waarbij iedereen hun grenzen verlegde en de teamspirit enorm was. Ondanks de vermoeidheid bleef de sfeer positief, mede dankzij de steun van familie en vrienden.

Voor iedereen toegankelijk

De challenge was niet alleen een test van uithoudingsvermogen en skivaardigheden maar onderstreepte ook het belang van steun aan mensen met een lichamelijke uitdaging. De Mentelity Games laten zien dat wintersport voor iedereen toegankelijk is. Het is hartverwarmend om te zien hoe deelnemers met een lichamelijke uitdaging ontdekken dat er geen grenzen zijn aan wat ze kunnen bereiken, wat hen een enorme mentale boost geeft. Onder de deelnemers bevonden zich instructeurs en klanten van Snowsports Zwolle

Een primeur in Nederland

Wat deze uitdaging nog uitzonderlijker maakte, is dat Snowsports Zwolle het initiatief heeft genomen om de 12 hour Challenge op hun eigen indoorpistes te organiseren. Dit is een primeur in Nederland en is niet voor niets bedacht. “Omdat wij ons lerarenteam de mogelijkheid willen geven om mee te doen aan deze challenge voor het goede doel, hebben wij bedacht dat wij 12 uur lang gaan skiën en snowboarden op onze eigen indoorrolpistes. Uiteraard in nauwe samenwerking met de Bibian Mentel Foundation,” aldus Alexander de Boer van Snowsports Zwolle.

(Foto's: aangeleverd)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen