Blijf fit met badminton

maandag 5 februari - 16:50

Badmintonnen, een (team)sport met een racket en een shuttle. Het is een sport die erg intensief is. Wekelijks op woensdagmiddag is er voor senioren de gelegenheid om te badmintonnen in de ZBC-hal bij de Zwolse Badminton Club. Een mooi initiatief. Maar waarom badminton?

Iedere woensdagmiddag badmintonnen met andere senioren? Dat kan bij ZBC in de ZBC-hal. Bij de badminton kan iedereen meedoen, want er zijn verschillende niveaus. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten. Als je samen een sport uitoefent kom en blijf je met elkaar in contact en kun je zelfs vriendschappen opbouwen.


Complete lichaamstraining

Badminton is een heel energiek spel, een van de snelste racketsporten ter wereld. Reflexen en coördinatie, tactiek en strategie – badminton heeft het allemaal! De sport geeft je een complete lichaamstraining, want voor badminton gebruik je al je spiergroepen. Het stelt wel vooral je onderste ledematen op de proef, zoals je bilspieren, dijen en kuitspieren. Toch moet je ook andere spiergroepen gebruiken. Je gebruikt namelijk ook je buikspieren en je bovenlichaam. Een erg goede sport om fit te blijven.


Schoolbadmintontoernooi

Woensdag 14 februari is er in de ZBC-hal het schoolbadmintontoernooi. De senioren badminton gaat dan niet door, op die dag spelen kinderen in teams met klasgenootjes tegen andere scholen. Kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen zich via school opgeven om deze sportieve middag te beleven en misschien wel kennis te maken met deze toffe sport. 


Voor jong en oud dus een unieke kans om kennis te maken met badminton. 

Kijk in onze sportagenda voor meer informatie over beide agenda items.Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen