Boksen helpt vechten tegen ziekte Parkinson

vrijdag 5 april - 13:44

Het klinkt tegenstrijdig, maar kickboksen is een goed medicijn tegen de slopende ziekte Parkinson. Zolang er maar niet hard op het lichaam en het hoofd wordt geslagen en zolang er minimaal fysiek contact is, krijgen patiënten een flinke dopamine boost van de boksoefeningen. Bij Bodylife Plan in Zwolle is dit medicijn uit te proberen.

Opboksen tegen Parkinson. Letterlijk en figuurlijk ben je daarmee bezig als je deelneemt aan deze lessen bij BodyLife Plan. Sporten is hierbij het medicijn. Parkinson is een ingewikkelde ziekte die voor een groot deel komt door een tekort aan de stof dopamine. Regelmatig sporten zou het verlies hieraan meer afremmen. Ook helpt het om nieuwe dopamine aan te maken, wat gebeurt tijdens het boksen. 

Trainingen

Vanaf 9 april zijn er elke dinsdag en vrijdag van 10:30 tot 11:45 bokslessen bij BodyLife Plan in Zwolle. Deze lessen zijn geschikt voor mensen met de ziekte Parkinson, maar ook voor mensen met CVA NAH, blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden. 

Uit de lessen kun je de volgende voordelen halen:

- Bestrijding tegen de symptomen.
- Verbetering van motorische vaardigheden.
- Verbetering van cognitieve functies.
- Vermindering van stress en depressie.
- Sociale interactie en ondersteuning.

Aanmelden

De instructeurs van BodyLife Plan bieden op maat gemaakte trainingen vanaf € 7,00 per les. Aanmelden kan via de website: bodylifplan.nl/beweging of telefonisch: 038 4233710.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen