Boulderen: niet gymmen maar klimmen

Zwolle Sport Klimmen Climbing Yosemite

woensdag 10 mei - 10:54

Maximaal 4 meter hoge klimwanden. Geen touwen of gordel, en dan klimmen maar! Boulderen is up-and-coming en kan ook in Zwolle worden geoefend.

In de Marslanden kan in de grote hal aan de Marsweg worden geklommen bij Boulderhal Roest. Met 600 vierkante meter aan klimwand is de hal goed gevuld om op ieder niveau te klimmen. De tien circuits worden elke week veranderd en daardoor blijft het voor iedereen afwisselend en gevarieerd.  

In de afgelopen jaren is sportklimmen een mainstream sport geworden. Boulderen is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport. Boulderen is laagdrempelig en heeft een sterk sociaal karakter. Je kunt meteen beginnen en hebt geen gedoe met touwen en verplichte cursussen. De wanden zijn vier meter hoog met dikke valmatten eronder.

Klimmen verbetert de algehele fitheid. Je traint er kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid mee. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen met vrienden en je hoofd tot rust te laten komen na een drukke studie- of werkdag.

Naast boulderen zijn er in Boulderhal Roest nog meer trainingsmogelijkheden, zo is er een crossfit set-up en een moonboard. Genoeg reden om een keer langs te komen en het klimmen te beleven. Bekijk ook wat er nog meer te doen is op de site van Boulderhal Roest.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen