Danique Noordman geselecteerd voor Oranje

vrijdag 27 oktober - 07:00

Voormalig PEC Zwolle speelster Danique Noordman is dinsdag oproepen voor het Nederlands vrouwenelftal. Door een blessure van Oranje Leeuwin Lieke Kaptein (FC Twente) werd Noordman op het laatste moment nog toegevoegd aan de selectie van bondscoach Andries Jonker.

Zomer

Dit seizoen verruilde Noordman PEC Zwolle voor Ajax Amsterdam. In de hoofdstad tekende ze een contract voor drie seizoenen. Afgelopen zomer kwam ze ook uit op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen onder de 19, ze kwam toen alle vier de duels in actie.

Danique is de tweede (oud) PEC Zwolle speelster die deel uitmaakt van de selectie van de Oranje Leeuwinnen, keepster Moon Pondes, tegenwoordig PSV, ging haar in 2020 al voor. Danique kan wel de eerste speelster worden die ook minuten maakt in Oranje, aangezien Pondes tijdens haar selectie wisselspeelster was en geen minuten maakte.

Schotland

Op vrijdag 27 oktober spelen de Oranje Leeuwinnen in Nijmegen met Noordman in de selectie tegen het nationaal vrouwenelftal van Schotland. Op dinsdag 31 oktober is Schotland weer de tegenstander, die wedstrijd vindt plaats in Glasgow.

De Schotse dames hebben na twee gespeelde wedstrijden 1 punt (4e plek), de Nederlandse dames staan na twee duels op 3 punten (2e plek). De wedstrijden tegen Schotland zijn de derde en vierde van de in totaal zes wedstrijden.

(Foto's: Stentor.nl en KNVB.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen