De 5e editie van het Caveo NK Bedrijfstafeltennis 2024 is dit weekend

donderdag 21 maart - 15:27

Aanstaande zondag 24 maart vindt het jaarlijkse Caveo NK Bedrijfstafeltennis plaats in Landstede Sportcentrum. Dit is niet zomaar een editie. Het is namelijk een lustrum jaar voor dit tafeltennis spektakel. Voor de vijfde keer organiseert de Nederlandse Tafeltennisbond in samenwerking met onder andere SportService Zwolle, dit side-event van het NK-tafeltennis

Programma

Verspreid over 212 mensen doen er 51 bedrijven mee aan het toernooi. Drie ervan zijn Zwolse teams: LTO Noord, Isala en SportService Zwolle. De poule-fase van het NK Bedrijfstafeltennistoernooi bestaat uit twee shifts. Na de twee shifts komt er een tussenronde met extra wedstrijden voor eventuele gelijke standen. Ten slotte beginnen de knock-outs en de finalerondes.
Klik hier voor de timetable: Caveo NK Bedrijfstafeltennis - Tafeltennis.nl

Organisatie

SportService Zwolle ondersteunt al vijf jaar in de organisatie. Sven Ester, buurtsportcoach SportService Zwolle vertelt wat er nog gedaan moet worden deze week: “Alle wedstrijden worden nog ingepland, daar zijn schema’s voor gemaakt. Er worden wedstrijdbriefjes gemaakt voor de scores. Deze moeten op de juiste manier gesorteerd worden tijdens het toernooi. Hier krijgt iedereen een taak voor. Het wedstrijdschema moet online worden gezet voor de deelnemers en het totale programmaboekje moet worden gedeeld met alle deelnemers. Het toernooi wordt met het jaar populairder en we zijn hartstikke trots dat dit soort events in Zwolle plaatsvinden. Dit event zet Zwolle als sportstad op de kaart.”

Kansen

Naast de inzet achter de schermen, doen er ook een aantal medewerkers mee van SportService Zwolle. Damy Kuipers, buurtsportcoach bij de stichting vertelt: “De pingpongbal is natuurlijk gewoon rond, dus ik verwacht dat er zeker wel kansen liggen voor ons team.” Ook vertelt hij over zijn voorbereidingen voor het toernooi van zondag: “Op kantoor van SportService Zwolle hebben we een mooie tafeltennistafel staan om te oefenen. Daarop doen we binnen de collega's wel eens een potje, maar heb daarnaast geen voorbereidingen getroffen.” Damy speelt voor het eerste mee met het toernooi, maar ervaart geen druk: “Ik maak me niet zo snel druk, dus hiervoor ook niet. Misschien dat als ik in de finale sta ik wel ineens de druk voel om te winnen, maar dat gaan we nog zien.”

Kom maar op!

Met nog drie dagen te gaan, is SportService Zwolle er klaar voor. Zowel in de voorbereiding in de organisatie als het deelnemende team: “De organisatie is tot nu toe soepel verlopen, zonder tijdsdruk”, aldus Sven. Het toernooi begint zondag om 10:00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen