Voorbereidingen elfde editie Koningsspelen in volle gang

dinsdag 23 april - 17:29

Zwolle kleurt op vrijdag 26 april voor de elfde keer Oranje met de Koningsspelen. Traditiegetrouw start de Koningsspelen na een gezond ontbijt en een goede warming-up met de Koningsspelendans. Het grote event heeft 35 deelnemende scholen verspreid over heel Zwolle. Hoe verlopen de voorbereidingen op de Koningsspelen? Lieke van Laar en Angenita Dekker, buurtsportcoaches bij SportService Zwolle, vertellen over de voorbereidingen van Stadshagen en Westenholte.

Samen met diverse sportverenigingen maakt SportService Zwolle er ieder jaar weer een sportief oranje feest van. In verschillende delen van Zwolle worden op 26 april vijf sportparken, die van CSV´28, Sportpark Marslanden, HTC, VV Berkum en ZAC, omgebouwd tot een heus oranje feest.

Activiteiten

Lieke vertelt: “Het programma in Stadshagen/Westenholte bestaat uit vier zones. In de eerste zone mogen de kinderen vrij spelen. Hierin staan stormbanen, springkussens en nog een aantal grote spellen. Zone nummer twee wordt verzorgd door de VEVA-opleiding van het Deltion. Op deze opleiding word je voorbereid om militair te worden. Bij dit deel gaan ze dus ook een soort belevenis van de VEVA nabootsen voor de kinderen. Hierbij is het de bedoeling om de kinderen te laten zien hoe belangrijk het is om samen te werken, super tof!"

Clinic


"De derde zone bestaat uit een aantal grote klassikale spellen, denk aan trefbal, pionbal en andere spellen. De laatste en vierde zone is heel erg leuk, vind ik zelf, hier staan een aantal sportaanbieders en sportverengingen waarbij je je kan inschrijven voor een clinic. Bijvoorbeeld bij Tabonon, Calisthenics, Diff Dance en handbalvereniging HV Zwolle. De kinderen draaien door de zones heen en krijgen zo alles aangeboden.”

Het doel van de afwisseling van diverse sporten is om de kinderen kennis te laten maken verschillende sporten. Zo kunnen ze ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en kunnen ze zich hier in ontwikkelen.

Voorbereidingen

“Na de kerstvakantie zijn we gestart met het voorbereiden van de Koningsspelen. Het is een groot event, want het wordt in Zwolle op vijf sportparken tegelijk uitgevoerd. Er is dus ook veel te regelen. Dit is opgedeeld in stadsdelen en ieder stadsdeel is verantwoordelijk voor zijn eigen scholen”, aldus Angenita.

In Zwolle worden de Koningsspelen georganiseerd voor de groepen 5 tot en met 8. De groepen 1 tot en met 4 blijven op school om daar een feestelijke dag te beleven. De organisatie van de Koningsspelen is al jaren in samenwerking met de scholen zelf én de middelbare scholen in verband met studenten.

De hele dag door worden de sportactiviteiten namelijk ondersteund door studenten van Deltion, Landstede sport en bewegen en CALO studenten. Het eten en drinken langs de sportvelden wordt verzorgd door Villa Verenigd.

Sfeer

Benieuwd hoe de sfeer van de Koningsspelen in Zwolle in het echt is? Kom een kijkje nemen vrijdag 26 april tussen 9:00 – 14:00 op Sportpark Marslanden, bij CSV’28, HTC, VV Berkum en ZAC in Zwolle zuid.


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen