Derde editie NK dubbel Squash bij Victorium

woensdag 29 mei - 12:24

Het NK dubbel squash wordt voor de derde keer georganiseerd bij het sportcomplex Victorium. In het weekend van 1 en 2 juni gaan 125 deelnemers het in koppels tegen elkaar opnemen. Beide openbaar toegankelijke squashdagen starten om 10.30 uur.

Het squash toernooi is opgedeeld in 3 categorieën. De eliten, de top en de subtop. Elke bestaande uit heren, vrouwen en gemixt dubbels. “De eliten is de hoogste categorie. Daar doen ook squashers aan mee die in het Nederlands elftal hebben gespeeld. De andere twee categorieën zijn wat gemoedelijker, maar ook zeker van kwaliteit”, vertelt Dagmar Vermeulen namens de organisatie van het NK-toernooi.

Wedstrijdschema

De voorbereidingen zijn in volle gang, maar het wedstrijdschema van het toernooi staat al klaar. “Bij de eliten komt er een afvalschema, dus een knock-out fase. Bij de lagere categorieën zal het toernooi zich afspelen in poule fases. Beide dagen staan gepland van 10.30 uur tot 17.00 uur”, aldus Vermeulen. Om mee te kunnen doen aan het NK-squash bij Victorium is een dubbelpartner vereist en een geldig lidmaatschap bij Squash Bond Nederland (SBN).

Organiseren

Victorium organiseert het toernooi nu voor de derde keer en hoopt dat langer te blijven doen. “Afgelopen twee jaar was de bond tevreden, dus mochten we hem dit jaar weer organiseren. Volgend jaar gaat er weer een landelijk bid open, waar wij weer aan mee kunnen doen. Hoe wij het dus dit jaar weer organisatorisch neerzetten zal dus wel bepalend zijn”, aldus Dagmar.

Voor meer informatie en inschrijven kijk op de website.

(Foto: squashenpadelcentrumzwolle.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen