Jansen opvolger Schreuder als hoofdtrainer PEC

Zwolle Sport Voetbal Pec Zwolle Johnny Jansen

dinsdag 27 juni - 09:34

PEC Zwolle en hoofdtrainer Dick Schreuder (51) gaan uit elkaar. Dat meldt PEC Zwolle dinsdagochtend. De oefenmeester, die nog een contract had voor twee seizoenen, vertrekt per direct en gaat elders in Europa aan de slag als hoofdtrainer. 

Voor Schreuder komt daarmee een einde aan een ruim anderhalf jaar durend dienstverband in Zwolle. Schreuder begon in november 2021 aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer in het betaald voetbal als vervanger van Art Langeler. De geboren Barnevelder kwam over van Vitesse, waar hij als assistent-trainer werkte. PEC Zwolle stond destijds stijf onderaan in de Eredivisie. Afgelopen seizoen wist de trainer met PEC weer te promoveren naar de eredivisie. Ook assistent-trainer Johan Plat, die op voorspraak van Schreuder kwam, gaat met hem mee. 

De opvolger is ook al bekend: Johnny Jansen. De 48-jarige Heerenvener tekent een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar in de provinciehoofdstad. 

Jansen komt over vanuit Libanon, waar hij sinds dit voorjaar de trainer was van Safa SC, in de Libanese Premier League, maar is vooral bekend van zijn periode als hoofdtrainer bij sc Heerenveen. Bij die club was Jansen eerst als speler en later als jeugd- en assistent-trainer actief. Met ingang van het seizoen 2019-2020 stond Jansen aan het roer van het eerste elftal van sc Heerenveen. De functie van hoofdtrainer vervulde hij in Friesland tot medio januari 2022. Met zijn aanstelling in Zwolle keert Jansen terug in Nederland én in de Eredivisie.

(Foto PEC Zwolle Media)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen