Djopzz Zwolle Topvolleybal verliest laatste thuiswedstrijd van het jaar

donderdag 14 december - 12:21

Op woensdagavond werden twee uiterst spannende wedstrijden gespeeld in de Eredivisie Dames waaronder één in het Landstede topsportcentrum. Djopzz Zwolle Topvolleybal verloor de wedstrijd tegen Apollo 8 met 2-3 waardoor Apollo ten koste van Djopzz Zwolle Topvolleybal naar de tweede plek op de ranglijst stijgt.

In Zwolle gingen gisteravond Djopzz Zwolle Topvolleybal en Apollo 8, de nummers twee en drie van de ranglijst, de strijd met elkaar aan. In de eerste drie sets werd duidelijk dat de teams niet alleen op papier, maar ook in de praktijk zeer aan elkaar gewaagd zijn. Elk van deze sets werd gewonnen met slechts geringe verschillen. Twee keer door Apollo 8 en één keer door de thuisploeg.

Vijfsetter

De spanning ontbrak volledig in set vier, waarin Zwolle domineerde en met een score van 25-14 een beslissende vijfde set af wist te dwingen. Hierin nam Apollo direct de leiding (2-5). Hoewel de thuisploeg tijdelijk gelijkkwam in het midden van de set, wist Apollo met drie opeenvolgende punten de voorsprong te herstellen. Bij haar negentiende punt van de wedstrijd bracht Lotte van der Horst Apollo op matchpoint, waarna Marije ten Brinke de winnende klap uitdeelde: 12-15.

Twee afsluiters

De volleybalsters spelen dit kalenderjaar nog twee uitwedstrijden. Zaterdag om 20:00 een competitiewedstrijd tegen Sliedrecht Sport en woensdag om 20:00 een bekerwedstrijd tegen Pegasus in Nijmegen.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen