Driepunters en dunks tijdens schoolbasketbal

Zwolle Sport basketbaltoernooi

donderdag 9 november - 13:39

Afgelopen woensdag was het zover. De tweede editie van het schoolbasketbaltoernooi georganiseerd door SportService Zwolle.

Dat gebeurde in samenwerking met Landstede Hammers, onderwijsinstellingen Landstede Sport & Bewegen en CSE topsport academie. Het toernooi vond plaats in een drukbezocht Landstede Sportcentrum.

Voorwaarde

Aan het tweede schoolsporttoernooi van dit schooljaar deden ruim 450 kinderen mee uit groep 7/8. In totaal schreven zich maar liefst 65 teams van 29 Zwolse basisscholen in.

De wedstrijden werden in 5 tegen 5 vorm gespeeld. Voorwaarde was wel dat in ieder team minimaal twee meisjes moesten zitten. De teams speelden in zestien verschillende poules waarvan alle nummers één naar de playoffs gingen.

Sfeer

Het was een geslaagd toernooi met veel ouders, leerkrachten en medeleerlingen die de deelnemende teams aanmoedigden. Dit zorgde voor een geweldige sfeer in het Landstede Sportcentrum.

De finale van het toernooi ging tussen het eerste team van de Koningin Emmaschool en het derde team van Het Festival. Uiteindelijk kroonde de Koningin Emmaschool zich tot winnaar van het schoolbasketbaltoernooi.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen