Eerste schoolrugbytoernooi een succes

donderdag 20 juni - 17:46

Het schoolrugbytoernooi, dat woensdag 19 juni voor het eerst werd georganiseerd, was een groot succes. Rugby Club Zwolle kwam met het initiatief voor het nieuwe rugbytoernooi en heeft het in samenwerking met SportService Zwolle georganiseerd. Zeventien teams verspreid over tien scholen deden mee aan het toernooi op Sportpark Marslanden.

Scheidsrechter op het toernooi Ghislaine Lesage gaf aan dat het toernooi een groot succes was. “Het was een groot succes, dat sowieso. We hebben gisteren gelijk inschrijvingen gehad van kinderen die lid willen worden of mee willen doen met de gratis proeftrainingen. Daarnaast waren er op het toernooi geen rariteiten en verliep de dag soepel.”

Tag rugby

Het toernooi werd gespeeld in de unieke speelvorm tag-rugby. Bij tag rugby krijgen de spelers een band om de taille met twee klittenband 'tags' eraan. Elke eraf getrokken tag is dan een 'tackle'. Als beide tags van een speler weg zijn getrokken gaat de bal naar de tegenpartij. “De speelvorm tagrugby was echt het perfecte instapmodel voor kennismaking. Het werd goed ontvangen door de kinderen”, aldus Ghislaine.

Vast begrip

Het nieuwe sportevenement werd georganiseerd voor kinderen in de groepen vijf, zes, zeven en acht. Ghislaine liet weten dat ze hoopt het toernooi volgend jaar weer te zien. “Het was wel onze insteek om het een vast begrip te maken in Zwolle.” Ze was samen met andere scheidsrechters, trainers en coaches verantwoordelijk voor begeleiding bij het toernooi.

Rugby Club Zwolle organiseert ook gratis proeftrainingen op de dinsdag- of donderdagavond. Kijk voor meer info op de website.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen