Eerste training PEC Zwolle afgewerkt

maandag 24 juni - 07:28

De kop is eraf. De eerste training van PEC Zwolle zondag op Sportpark De Elshof in Wijthmen trok veel bekijks. De supporters waren eensgezind. Aan deze selectie moet nog veel worden gesleuteld.

Geen Bram van Polen, Sam Kersten en Lennart Thy, om maar drie sterkhouders te noemen. Anselmo García Mac Nulty ontbrak ook nog, hij speelde op 7 en 11 juni nog met Jong Ierland tegen Engeland en Kroatië en sluit later deze week aan. 

Ambitie

Ook Younes Namli was er niet. "Duidelijk is dat we Younes graag houden, maar hij heeft ook zijn ambitie uitgesproken", aldus technisch directeur Gery Hamstra, die eigenlijk niet meer op hem rekent.

Wel waren aanwinst Thierry Lutonda (RKC Waalwijk) en de teruggekeerde Dean Huibers in Wijthmen van de partij en sloten vanuit PEC Zwolle O21 Chahid El Allachi, Christian Bos, Rodney Kroeze en Dylan Ruward aan.

Trainingslocaties

De eerste drie weken van de voorbereiding (week 26, 27 en 28) traint PEC in Wijthmen. In week 29 gaat de selectie op trainingskamp naar Epe en traint het bij SV Wissel, waarna er in week 30 weer in Wijthmen getraind wordt. De laatste twee weken van de voorbereiding (week 31 en 32) wordt er getraind op de vaste trainingslocatie op Sportpark Be Quick '28.

Oefenwedstrijden

De allereerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 29 juni, om 14.30 uur op Sportpark 't Klaverblad in Nieuwleusen. Daar neemt de ploeg van trainer/coach Johnny Jansen het op tegen de plaatselijke SV.
Verder staan er oefenwedstrijden gepland tegen Ajax, sc Heerenveen, De Graafschap en twee Deense clubs: Silkeborg IF en AC Horsens. De oefencampagne zou worden afgesloten met een wedstrijd tegen Real Betis in Spanje,  maar de Spanjaarden zetten daar onlangs een streep door.

Zaterdag 29 juni, 14.30 uur
SV Nieuwleusen - PEC Zwolle, Sportpark 't Klaverblad, Nieuwleusen

Vrijdag 5 juli, 14.00 uur
Ajax - PEC Zwolle, besloten

Zaterdag 6 juli, 12.30 - 16.30 uur
PEC Zwolle Open Dag, MAC3PARK stadion, Zwolle

Dinsdag 9 juli
PEC Zwolle - Silkeborg IF, besloten

Zaterdag 13 juli, 14.00 uur
PEC Zwolle - AC Horsens, Sportpark De Elshof, Wijthmen

Vrijdag 19 juli
sc Heerenveen - PEC Zwolle, besloten

Vrijdag 26 juli, 19.00 uur
PEC Zwolle - De Graafschap, MAC3PARK stadion, Zwolle

Zondag 11 augustus, 14.30 uur
Start eredivisie, FC Utrecht - PEC Zwolle, stadion Galgenwaard

(Foto's: Erik Riemens)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen