Ekiden vertrouwd maar toch even anders

dinsdag 13 februari - 09:30

Voor de 28ste keer vindt zondag 7 april de Ekiden Zwolle plaats. Ook nu tekent atletiekvereniging AV PEC 1910 weer voor de organisatie van dit hardloopevenement. Vorig jaar deden er bijna 80 teams mee in verschillende categorieën. Wel is deze editie anders dan anders.

Door dijkwerkzaamheden kan het parcours namelijk niet over het fietspad langs het Zwarte Water. Het laatste gedeelte van het parcours gaat nu door het Westerveldse Bos en via de Urksteeg terug naar de atletiekbaan. In eerdere edities ging de route altijd langs de roeivereniging aan het Zwarte Water.

En wat helemaal nieuw is de Jeugd Ekiden voor kinderen tot 12 jaar.

Stuk korter

Bij een Ekiden loopt een team van zes personen elk een gedeelte van de marathon. De deelnemers lopen om de beurt 5 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer en 7,195 kilometer. Ook bij het nieuwe jeugdevenement bestaan de teams uit zes lopers, alleen zijn de afstanden een stuk korter. Kinderen tot 9 jaar lopen samen 6.000 meter, kinderen tussen 10 tot 12 jaar lopen met elkaar 8.400 meter.

Inschrijven kan tot zondag 31 maart via www.inschrijven.nl. 

Foto: Van links naar rechts de organisatoren: Berry Bloem, Gaby Grootoonk, Renze Zijlstra en Patrick van Koulil. (Foto: Jan Burgman Fotografie)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen