Ekiden Zwolle 2024: wijziging parcours en speciale Jeugd-Ekiden

woensdag 3 april - 09:00

Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert AV PEC 1910 op zondag 7 april 2024 voor de 28ste keer Ekiden Zwolle. Deze keer is het hardloopevenement anders dan anders. Door dijkwerkzaamheden kan het parcours namelijk niet over het fietspad langs het Zwarte Water. Het laatste gedeelte van het parcours gaat dus nu door het Westerveldse bos en via de Urksteeg terug naar de atletiekbaan. Helemaal nieuw dit jaar is de Jeugd-Ekiden voor kinderen tot 12 jaar.

Op 7 april wordt naast de originele Ekiden ook een Jeugd-Ekiden georganiseerd. Berry Bloem (organisator Ekiden Zwolle) vertelde over het nieuwe project: “Je ziet bij veel andere hardloopevenementen ook jeugdruns ontstaan. Dus wij wilden de kinderen een extra mogelijkheid bieden om een andere wedstrijdvorm mee te maken, namelijk de estafette.” De Jeugd-Ekiden voor onder-9 wordt om 10.00 uur gelopen. De Run van de onder-12 begint om 10.45 uur.

Ekiden

Ekiden Zwolle is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. Een team van zes gaat samenwerken om samen de klassieke marathonafstand van 42,195 km af te leggen. De 6 deelnemers verdelen de volgende afstanden onder elkaar: 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 km. Het startpunt is de atletiekbaan van AV PEC 1910, waar ook wordt gefinished.

Deelnemers

“Er zijn 83 seniorenteams, dus dat zijn een goede 500 volwassen deelnemers. De jeugd heeft 9 teams, dus dat zijn 54 hardlopers die daarbij meedoen”, aldus Berry. De 83 teams van dit jaar overtreft de nog geen 80 teams van het jaar ervoor.

Hetzelfde gebleven zijn de categorieën: wedstrijd mannen, wedstrijd vrouwen, recreanten en business. Bij de mannen- en vrouwenwedstrijd waren in 2023 de teams van BB Lopers het snelst, in de bedrijvencategorie kwam het team van Isala Beweegcentrum als eerste over de finish. Bij de recreanten won ACO Funteam.

(Foto: Jan Burgman Fotografie)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen