Exstudiantes op zoek naar nieuwe trainer

woensdag 10 april - 08:00

Trainer Arjan Jansen van Schuurman/Exstudiantes Zwolle stopt aan het eind van het seizoen, vanwege te drukke werkzaamheden. De zoektocht naar een nieuwe coach is in volle gang. Daarnaast zoekt de club ook een nieuwe hoofdsponsor.

Jansen, werkzaam bij SportService Zwolle als verenigingsadviseur, is ook zzp'er. De combi met privé en zaalvoetbal op het hoogste niveau van Nederland, is volgens hem niet meer goed te doen. 

"Dan doe je de dingen half en dat wil ik niet en kan ook niet op eredivisieniveau", aldus Jansen, die in 2022 Marcus Jan Schiere, ook werkzaam bij SportServicve Zwolle opvolgde.

Goed seizoen

Exstudiantes is bezig aan een goed seizoen en is voor het eerst in het bestaan actief in de A-poule. Vrijdag werd met 10-0 verloren FC Marlene, een van de twee topploegen in Nederland. Naast het verschil in niveau had dat ook te maken met een groot aantal blessures. Toch is Jansen tevreden.   

“Als we deze plek vasthouden, dan doen we mee aan de playoffs. Ik ben heel tevreden en blij met deze groep”, aldus de vertrekkende coach. “Ik denk dat er nog wel meer inzit, want voetballend vermogen hebben we wel."

Thuiswedstrijd

Op vrijdag 19 april is de volgende thuiswedstrijd, dan komt de andere topploeg naar Zwolle: Lusitanos. Dat duel in de WRZV hal begint om 20.30 uur.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen