Exstudiantes Zwolle Vrouwen 1 stellen poule A veilig door winst

maandag 4 december - 15:47

Afgelopen vrijdagavond 1 december namen de Exstudiantes vrouwen 1 het op tegen de derde plek; ZVG Cageman VR 1. De teams waren, ondanks de drie plekken verschil in de stand, erg aan elkaar gewaagd en allebei gebrand om te winnen.

De Zwolse zaalvoetbalploeg, onder leiding van trainer en coach Arjan Jansen, heeft afgelopen vrijdag een belangrijke wedstrijd gespeeld. Als de ploeg deze wedstrijd zou verliezen, werd het nog spannend of ze in poule A zouden eindigen of net in de poule B geplaatst zouden worden. Maar de Zwolse dames lieten zich echter al snel gelden door in de eerste minuut uit een counter de 1-0 te scoren, een goed begin van een spannende wedstrijd.

Wedstrijdverloop

Na een kwartier voornamelijk verdedigd te hebben aan beide kanten wordt er door de tegenpartij uit Oosterbliek gescoord, het staat 1-1. Tegen de tijd van de rust is er nog niks veranderd en krijgen beide teams een motiverende speech in de kleedkamer van de coaches. Dit heeft geholpen, want de 2de helft was een en al spanning om naar te kijken. Beide teams gooiden de tweede helft alles in de strijd. Dat bleek ook uit de meerdere overtredingen die werden gemaakt. In de 35ste minuut scoort Judith Frijlink van de Exstudiantes de 2-1, maar gelijk daarna nog in dezelfde minuut scoort de tegenpartij de 2-2. Dit zet het laatste beetje vuur aan bij de Zwolse dames, want in de 36ste minuut scoren ze de 3-2 en winnen ze daarmee deze wedstrijd. Met deze winst blijven ze 6de in het klassement.

Tekst gaat verder onder de foto.

Teamfoto Exstudiantes Zwolle vrouwen 1

Poule A

Na de winterstop wordt er gekeken naar de tussenstand op de ranglijst en dan gaan de beste zes geklasseerde teams naar de A-poule. De rest komt uit in de B-poule. Het doel van Exstudiantes is dan ook poule A halen. Vorig jaar heeft de ploeg dat niet gehaald. Nu het team vrijdagavond heeft gewonnen van ZVG Cageman VR 1, kunnen ze niet meer zakken en dat betekent dat de Exstudiantes zeker in poule A zitten volgende seizoenshelft. 

Volgende week gaan de Exstudiantes Zwolle vrouwen 1 op bezoek bij nummer 5 in het klassement: ZV Libertas.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen