Goalball Zwolle laat zich gelden in eigen huis

Zwolle Sport Goalball1

zondag 26 november - 12:36

Voor de twee teams van Goalball Zwolle stond zaterdag de tweede competitiedag op het programma. De overige teams die deze dag in Zwolle in actie kwamen waren USV Hercules uit Utrecht (twee teams), Nimgo uit Nijmegen en De Pont de Blaak uit Rotterdam. Voor het eerst werden de competitiewedstrijden in Sporthal Zwolle Zuid gespeeld en dit bleek zeer geslaagd.

"Het is ons, onze gasten en ook het personeel van de sporthal goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Zaterdag 20 april kan iedereen vast in de agenda zetten, want dan zal er een vervolg aan gegeven gaan worden", zei voorzitter Bas Brekelmans.

Schone speeltijd


Op voorhand stond Goalball Zwolle een zware dag te wachten. Beide teams moesten drie wedstrijden spelen. Wedstrijden van 2x 12 minuten schone speeltijd kunnen wel driekwartier tot een uur per wedstrijd duren. En door afwezigheid van drie spelers betekende dat dat één van de teams één wissel had en het andere team geen wissel had. Goalball is fysiek en mentaal al intensief en het ontbreken van wissels maakt het er nog zwaarder op, aldus Brekelmans.


Gezelligheid

Het was volgens de organisatie een geslaagde dag qua gezelligheid, maar zeker ook op sportief gebied. Team Goalball Zwolle Blauwvingers won twee wedstrijden en speelde er eentje gelijk en Team Goalball Zwolle Zuiderzeeballers deed het nog beter en won alle drie wedstrijden.

Zaterdag 6 januari staat de volgende competitieronde op het programma in Sporthal Lunetten in Utrecht.

(Foto's: Goalball Zwolle)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen