Goed begin voor ZV 44 in zwemcompetitie 2023-2024

dinsdag 3 oktober - 11:28

Zaterdag 30 september was de eerste ronde van de nationale zwemcompetitie. Voor het team van ZV 44, dat voor het tweede jaar op rij mag uitkomen in de eredivisie, een spannend moment. De zwemcompetitie is inhoudelijk flink aangepast ten opzichte van vorig seizoen en het zwaartepunt is verlegd naar de oudere zwemmers.

Een uitdaging voor de nog jonge ploeg van ZV 44, die met name sterk is in de categorieën junioren en jeugd.

De eerste wedstrijd vond plaats in Denekamp en werd gezwommen samen met De Dinkel uit Denekamp, ZPC Hoogeveen en WS Twente uit Hengelo. Er werd door veel zwemmers al hard gezwommen en zo vroeg in het seizoen werden al mooie prestaties neergezet.

Knappe prestaties

Naast een aantal knappe individuele prestaties bleek ook vooral bij de estafettes dat ZV 44 in de breedte een goed team heeft. In veel categorieën konden zelfs twee bijna gelijkwaardige estafette-teams worden opgesteld.

In de totale puntentelling tellen per individuele afstand twee zwemmers mee voor het puntentotaal en per categorie één estafetteteam. De reden om - waar mogelijk - toch twee estafetteteams in te zetten, is om meer zwemmers ervaring te laten opdoen en als back-up voor het eerste team.

Voldoening terugkijken

De 39 zwemmers van ZV 44 en de trainers kunnen met voldoening terugkijken op de eerste ronde. De eerste ronde is afgesloten met een 12e plaats in het landelijk klassement. Een mooie plek in de middenmoot van de eredivisie, die zeker perspectief biedt voor de komende rondes.