Hammers naar bekerfinale

woensdag 24 januari - 14:16

Landstede Hammers heeft dinsdagavond de finale van de Basketballcup bereikt. Zondag 24 maart mag het aantreden in Almere tegen Heroes Den Bosch. Een 76-82 nederlaag tegen Feyenoord was genoeg, na de 64-80 uitzege van zaterdag. Maar wat maakte de formatie van coach Jean Marc Jaumin het zichzelf ontzettend en vooral onnodig moeilijk.

Hoe ga je een returnwedstrijd in met een ruime marge van 16 punten? Of je consolideert de wedstrijd of je probeert de voorsprong nog meer uit te bouwen. The Hammers liepen dinsdagavond vanaf de sprongbal al achter de feiten aan. Feyenoord stond na het eerste kwart met 16-18 voor. Er was toen nog niks aan de hand, maar omdat Landstede Hammers maar niet kon scoren, bouwden de Rotterdammers de score meer en uit. Dat deden ze onder impuls van Trenton Gibson, die de volle 40 minuten speelde. De captain van Feyenoord was een ware plaaggeest voor de thuisploeg en scoorde maar liefst 35 punten (!)

Pijnlijke uitschakeling

De ruststand was 30-41 en in het derde kwart lieten The Hammers het helemaal liggen. Er werd amper meer gescoord en heel, heel matig verdedigd. De achterstand liep op en op en bedroeg op een bepaald moment 20 punten, wat een uiterst pijnlijke uitschakeling zou betekenen. Tim Hoeve scoorde tussendoor twee zeldzame driepunters, zodat de schade net wat minder ernstig was.

Met 50-70 gingen beide teams het laatste kwart in. De thuisploeg kroop dichter en dichterbij, waardoor bij Feyenoord de hoop evenredig minder werd. Onder aanvoering van Coen Stolk en met name Joel Ekamba kwam Landstede Hammers sterk opzetten. Ekamba kroonde zich tot topschutter met 22 punten.

Bekerfinale

Uiteindelijk werd de achterstand meer dan gehalveerd en finishten The Hammers en Feyenoord op 76-82. Een nipte nederlaag, die opgeteld goed was voor de winst over twee halve finalewedstrijden en belangrijker nog: het bereiken van de landelijke bekerfinale op zondag 24 maart in het Almeerse Topsportcentrum.

De tegenstander is dan Heroes Den Bosch, dat wel met succes een grote achterstand wegwerkte in de andere halve finale tegen ZZ Leiden. Na het verlies met 12 punten in Leiden was de Brabantse ploeg zondagmiddag uiteindelijk met 87-72 te sterk voor ZZ Leiden.

(Bron tekst en foto's: LandstedeHammers.nl)