HV Zwolle DS 1 houdt het tot de laatste minuut spannend

dinsdag 27 februari - 10:27

Afgelopen zondag 25 februari stond de wedstrijd tussen HV Zwolle DS 1 en van SDOL DS 1 op het programma. Na een moeizame eerste helft van de competitie met veel blessures en weinig winstvieringen, stonden de Zwolse dames weer helemaal aan om te gaan knallen. Focus en snelheid is nodig om te winnen, maar was deze genoeg aanwezig?

De eerste helft ging van start en daar waar de focus voor Zwolle zo belangrijk is, merkte je al snel dat deze niet of nauwelijks aanwezig was. SDOL heeft 1 speelster die voornamelijk belangrijk is door haar afstandschoten wat maakte dat Zwolle al snel tegen een achterstand aankeek van 2-7. Zwolle werd wakker en de dekking begon grip te krijgen op de afstandsschutter van SDOL. Het tempo ging omhoog en Zwolle kon weer terugkomen in de wedstrijd. HV Zwolle wist het net 4 keer achter elkaar te vinden en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Tot 10 seconden voor (rust) tijd stond het gelijk, helaas kon de afstandschutter van SDOL vanaf een meter of 16 aanzetten en het net vinden waardoor de ruststand 14-15 was in het voordeel van SDOL.

Tweede helft

Met frisse moed kwamen de dames van Zwolle uit de kleedkamer. De dekking stond als een huis en aanvallen werden snel opgebracht. Bij een stand van 19-18 nam Zwolle eindelijk de welverdiende leiding in de wedstrijd het verschil werd zelfs naar 3 doelpunten gebracht. Helaas kwamen er een aantal penalty's voor SDOL waardoor zij terug konden komen naar 22-22. Zwolle zette weer aan en bracht het verschil weer naar 2 doelpunten in hun voordeel. Ook SDOL laat zich niet kennen en weet de stand weer gelijk te trekken tot de laatste minuut. Zwolle scoort met nog 60 seconden op de klok de 25-24, echter weet SDOL in de laatste 30 seconden ook nogmaals het net te vinden wat de stand uiteindelijk brengt tot 25-25.

Een sportieve, spannende, mooie en gewaagde wedstrijd voor alle supporters. Voor SDOL een gewonnen punt en helaas voor Zwolle een verloren punt. Maar het team blijft omhoog kijken.