Landstede Basketbal druk met nieuw seizoen

donderdag 6 juli - 13:55

Hoewel de basketbalcompetitie pas in het weekend van 23 september begint, is Landstede Hammers volop bezig met het nieuwe seizoen. Op maandag 14 augustus melden de speler zich in Zwolle voor de eerste training.

Jean-Marc Jaumin is de nieuwe coach. De Belg komt over van het Belgische Phoenix Brussels. Daarnaast is oud-speler Nigel van Oostrum aangesteld als technisch directeur en is Jelle Benus de nieuwe teammanager. 

Europees

De club maakte eerder ook bekend dat het Europees gaat spelen. De Hammers zullen als eerste Nederlandse ploeg ooit deelnemen aan de European North Basketball League (ENBL). Dat betekent minimaal zeven Europese duels. Overigens speelt Landstede Hammers in september als verliezend bekerfinalist om de Supercup tegen landskampioen én bekerwinnaar ZZ Leiden.

Status

En dan de selectie, die gaat op de schop.  Er staan nu acht spelers onder contract. Coen Stolk, Niek van der Plas en Dion Turpijn zijn gebleven. Tim Hoeve (Aris), Terrence Bieshaar (Feyenoord). Jack Pagenkopf (Rahoveci, Kos), Noah Dickerson (Basel, Zwi) en Michal Kozak (Hamburg, Dui) zijn ook nieuw in Zwolle. 
Felix Terins en Duje Dukan zijn vertrokken, wat de status is van Ralf de Pagter, Boyd de Vries van Vuure, Roel van Overbeeke en captain Dragos Diculuscu is op dit moment onduidelijk.

Oranje

Onlangs werd ook bekend dat de aanwinsten Terrence Bieshaar en Tim Hoeve door Oranje-bondscoach Arik Shivek zijn geselecteerd om deel uit te maken van het team dat zich voorbereidt op het prekwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Het duo mag zich melden voor het toernooi dat plaatsvindt in de tweede week van augustus in Istanbul. Coen Stolk is daar niet bij, ondanks dat ook hij een uitnodiging ontving. De forward herstelt nog van een blessure.

(Foto: Landstedehammers.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen