Landstede Hammers geeft alles wat het kan, maar wint niet

woensdag 1 mei - 23:46

Voor wie van sportieve spanning houdt tot de allerlaatste seconde, was het Landstede Sportcentrum woensdagavond the place to be. Landstede Hammers knokte, vocht en streed voor elke millimeter op het court, maar legde het in de extra tijd alsnog af tegen RSW Liège Basket: 86-91.

Het begin was meteen goed. Een steal van Darius Quisenberry stelde Coen Stolk in de gelegenheid om de openingspunten te scoren. Hierna kwamen The Hammers er niet meer aan te pas in het eerste kwart. Dat kwam vooral door toedoen van de centers Jamelle Hagins en uitblinker Kevin Tumba.

Geen bal

Na 15-27 kwam Landstede in kwart twee sterk terug, ook al omdat Luik er ineens geen bal meer van kon. Via 27-27 finishten beide teams op een ruststand van 35-43, omdat directe concurrent RSW Liège Basket even wat aanzette en de rust zo inging met een voorsprong.

In kwart drie en vier was het een en al spanning, tot groot enthousiasme van de 750 toeschouwers. Halverwege Q3 kwamen The Hammers zelfs voor: 51-49. Mede door een totaal van 22 punten van Terrence Bieshaar. 

Uiteindelijk stond er een 59-65 tussenstand op de borden toen het laatste kwart aanbrak. Een te overbruggen achterstand en met dat geloof en die gedachte, gingen The Hammers op zoek naar de winst. Bij 58-69 mistte Quisenberry twee vrije worpen en leek de game beslist.

Zoemer

Maar Landstede Hammers toonde spirit en etaleerde strijd en belangrijker: het kwam opnieuw voor. Maar de 71-69 voorsprong hield een fractie stand. Vervolgens ging het om en om, met als enige constante factor de gierende spanning. Met nog een minuut te spelen leidde Landstede, met nog een halve minuut Luik.

Uiteindelijk klonk de zoemer bij 80-80. Dat betekende vijf minuten extra speeltijd. Met nog 36 seconden was het andermaal gelijk. Inmiddels zaten Quisenberry en Joël Ekamba met vijf persoonlijke fouten aan de kant. Bij een 86-88 stand mistte Tim Hoeve een prima kans op een driepunter, waarna het uiteindelijk 86-91 werd.

Presteren

Na Bieshaar werd Stolk topschutter met 20 punten. Quisenberry en Noah Dickerson waren goed voor 15 punten. Volgende week woensdag speelt Landstede Hammers opnieuw thuis, dan is of LWD Basket of Feyenoord de opponent in de nationale playoffs (beste of three).

Een en ander is afhankelijk wat The Hammers vrijdag presteren in het Belgische Hasselt tegen Hubo Limburg United. Hoe hoger Landstede eindigt ten opzichte van de andere vier Nederlandse teams in de Golden Group fase, hoe relatief gemakkelijker de nationale tegenstand is uit de Silver Group.

(Bron: Landstede Hammers)
(Foto: By Wilco)Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen