Landstede Hammers komen net tekort in topper

Zwolle Sportbasketbal02

maandag 16 oktober - 08:12

Landstede Hammers ging zondag nipt onderuit in de topper tegen Heroes Den Bosch. In Landstede Sportcentrum werd het 71-75.

Na een goed begin, was het de recordlandskampioen Den Bosch die steeds aan de goede kant van de score bleef. Na het eerste kwart stond er een tussenstand van 13-16 op de borden.  Het lukte The Hammers maar niet om dichterbij te komen, wat met name kwam door veel balverlies. 

Zo was het met rust 26-36. In het derde kwart bleef de strijd in evenwicht en in de slotfase zat de Zwolse ploeg - tot zondag met drie uit drie nog ongeslagen, Den Bosch op de hielen. Die dadendrang was uiteindelijk net niet genoeg voor de vierde winst in de BNXT-league: 71-75.

Niet toegelaten

Zondag speelt Landstede Hammers weer thuis. Dan is om 14.00 uur het Limburgse BAL de tegenstander. En over tegenstanders gesproken. Landstede Hammers opent het Europese avontuur op dinsdag 31 oktober niet tegen Prishtina, zoals eerder in het schema was opgenomen, maar tegen het Deense Svendborg Rabbits. De ploeg uit Kosovo is niet toegelaten door de ENBL. Svendborg Rabbits is eenmalig kampioen van Denemarken en won vier keer de beker. 

Dat duel in het Landstede Sportcentrum begint die dinsdag om 19.00 uur.

(Foto's: Landstedehammers.nl / ByWilco)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen