Landstede Hammers lijdt nipte nederlaag

maandag 4 maart - 14:43

Landstede Hammers heeft het eerste duel in de Elite Gold Group van de BNXT League met 64-70 verloren. Het Belgische Hubo Limburg United was in Landstede Sportcentrum vooral door een pikstart de sterkste. Ondanks de indrukwekkende eindspurt van The Hammers was het niet genoeg.

Na het eerste kwart loog het scorebord niet: 8-21. Hierna kwam Landstede Hammers – zonder de geblesseerde smaakmaker Noah Dickerson – wat meer opzetten, al was er met de rust nog sprake van een duidelijk verschil: 26-45. Verdedigend stond Limburg United goed en aanvallend georganiseerd. Vooral Belgisch international Jonas Delalieux was een plaag voor de thuisploeg: Hij scoorde maar liefst 20 punten.

Smaak te pakken

In de tweede helft veranderde er in eerste instantie niet zoveel. Onder aanvoering van Darius Quisenberry kantelde de wedstrijd. The Hammers hadden ineens de smaak te pakken en via een 11-0 run kwam Landstede Hammers zelfs op een 64-63 voorsprong. Tot groot genoegen van het thuispubliek, dat vertrouwen had in de potentiële stunt.

Zover kwam het helaas niet, want de Belgische formatie zette nog even aan en ging er alsnog met de winst vandoor: 64-70. Quisenberry was de topschutter aan de zijde van the Hammers met 19 punten. Terrence Bieshaar maakte 11 punten en noteerde 12 rebounds.

Donderdag speelt Landstede Hammers opnieuw thuis. Dan komt Telenet Giants Antwerpen op bezoek. De sprongbal wordt gegooid om 19.30 uur.

(Bron: Landstedehammers.nl)
(Foto: Mick Snijders)