Landstede Hammers strijdend naar spectaculaire zege

vrijdag 8 maart - 07:52

Landstede Hammers heeft zich donderdag op meer dan prima wijze gerevancheerd voor de eerste nederlaag in de BNXT Gold Fase, zondag tegen Hubo Limburg United. The Hammers streden voor elke bal en meter en boekten een uiterst knappe zege op Telenet Giants Antwerpen: 72-69.

De wedstrijd in een sfeervol Landstede Sportcentrum ging lang gelijk op. Het hele eerste kwart stond Landstede Hammers voor, maar werd er afgefloten met een 17-17 stand. Ook in het vervolg ontliepen beide teams elkaar niet veel.

Verschil

Met rust leidden The Hammers dat echt als een team opereerde, met 32-30. Ook na de break gaven beide teams elkaar weinig toe, maar er was een verschil dat uiteindelijk wél de doorslag gaf: Jack Pagenkopf. De guard excelleerde, nam het team op sleeptouw en was goed voor maar liefst 23 punten. Ook Coen Stolk (12) en Tim Hoeve (11) kwamen in de dubbele cijfers.

Voorsprong

De ontknoping was meer dan spannend. Met nog ruim 1,5 minuut op de klok in het vierde kwart – het derde kwart eindigde met een 53-49 Zwolse voorsprong – stond het 67-67. Via een driepunter van Hoeve en een score van Terrence Bieshaar liep Landstede uit naar 72-69.
Vervolgens miste Hoeve de kans op de verlossende voorsprong, maar ook de Giants wisten niet meer te scoren.

Moraal

Zo boekte Landstede Hammers al strijdend een spectaculaire en fraaie zege. En niet zomaar eentje. Vorig seizoen won Telenet Giants Antwerpen alle tien Elite Gold duels. Nu was Landstede dus te sterk. Die overwinning is dan ook meer dan goed voor de ranking, de moraal en hopelijk een goed resultaat vrijdag 15 maart. Dan spelen The Hammers uit tegen RSW Liège Basket.

(Bron: Landstedehammers.nl)
(Foto's: Mick Snijders)