Landstede Hammers verliest nipt tegen ZZ Leiden

maandag 15 januari - 09:53

Het publiek dat er op een gegeven moment letterlijk achter ging staan, het verschil dat minder en minder werd, maar uiteindelijk kwam een alles gevend Landstede Hammers zondagmiddag net te kort tegen ZZ Leiden. In een nagenoeg vol Landstede Sportcentrum werd het 71-76.

Als nummer vier hadden The Hammers zondag maar een doel. Opstomen op de ranglijst ten koste van het op de tweede plaats staande ZZ Leiden. Alleen begon de formatie van coach Jean-Marc Jaumin behoorlijk matig. Pas bij 8-15 (na een 0-11 run) kwam de thuisploeg wat dichterbij, maar het eerste kwart was al verloren: 15-22.

Sterk opzetten

Daarna kwamen mede onder aanvoering van Noah Dickerson – hij was de alltime topschutter met 21 punten en 11 rebounds – The Hammers sterk opzetten. Ook Terrence Bieshaar komt helemaal los. De forward finisht op 20 punten, waaronder 4 driepunters. Na 22-24, sloeg Leiden voor rust die aanval nog met veel moeite af en zochten beide teams de kleedkamer op met een tussenstand van 29-32.

In het derde en meest productieve kwart aan beide kanten, ging het ineens lopen bij Landstede. Nu was het scoringspercentage wel goed voor elkaar en via 42-42, stoomden The Hammers door naar naar 52-48, maar slaagde Leiden er toch weer in om het gaatje te maken: 52-54.

Alles geven

In het vierde kwart was de boodschap voor de speler simpel: go for it en strijden voor een goed resultaat. Het publiek ging staan en wilde de spelers wel naar de overwinning schreeuwen. Landstede Hammers knokte inderdaad, gaf alles en niet op, maar op de juiste momenten scoorde Leiden en niet Landstede. Met nog veertien seconden was de achterstand slechts drie punten, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet: 71-76.

Zaterdag 20 januari om 20:00 speelt Landstede de volgende wedstrijd, dit is een uitduel tegen Feyenoord Basketball in de Basketball Cup.

(Foto: Kristian Giesen)