Landstede Hammers weer naar winst

maandag 12 februari - 09:36

Aan de hand van Noah Dickerson en Coen Stolk, heeft Landstede Hammers zaterdagmiddag LWD Basket weten te verslaan. In de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen werd het 79-71.

The Hammers beten hun tanden behoorlijk stuk op de laag geklasseerde formatie uit Leeuwarden. De aanvang van de ontmoeting was prima, want na het eerste kwart prijkte er een keurige 21-15 voorsprong op het bord. Wat volgde was een inzinking aan het begin van de tweede periode, toen de thuisploeg het maar niet lukte om het net te vinden. Nog voor de pauze was de marge hersteld en zelfs met een punt uitgebreid: 46-39.

Frontsoldaten

In het derde en vierde kwart waren de verschillen en het aantal punten minder. Landstede Hammers kwam meer en meer in een gevecht terecht en kon buigen op de eerder verkregen voorsprong. En als het penibel werd, waren Dickerson (goed voor 19 punten) en Stolk (18 punten) de frontsoldaten die voorop in de strijd gingen. Via 63-56 finishten beide ploegen uiteindelijk op 79-71.


Met een goed gevoel na de toch wel zwaarbevochte zege, reist Landstede Hammers begin volgende week af naar Denemarken. Daar treft het dinsdag Bakken Bears Aarhus. Dat is het laatste duel in de ENBL.

De competitie in Nederland wordt afgesloten met een uitduel tegen BAL, zaterdag 17 februari. Daarna gaan The Hammers, die als tweede of als derde eindigen, zich meten met de beste Belgische teams.

(Foto's: Mick Snijders)
(Bron: Landstede Hammers.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen