Landstede Hammers wil plaatje compleet maken met bekerwinst

vrijdag 22 maart - 08:00

Landstede Hammers ziet de bekerfinale als een wedstrijd op zich, waar de vorm van de dag bepalend zal zijn. Headcoach Jean Marc Jaumin en forward Terrence Bieshaar lieten in de aanloop naar zondag hun licht schijnen over de finale tegen Heroes Den Bosch. Dat deden ze donderdag tijdens een persbijeenkomst.

Voor de zesde keer gaan The Hammers zondag strijden om de beker. Nog nooit lukte het de Zwolse formatie om de beker te winnen. “Na de landstitel en twee supercups, maakt de bekerwinst het plaatje wel compleet voor een club zoals wij”, vulde bestuurslid Hajo Bijleveld aan.

Volle oorlogssterkte

Het team en de staf zijn vol vertrouwen, ondanks dat The Hammers in de competitie tweemaal onderuit (71-75 in Zwolle en 67-59 in Den Bosch) ging tegen Heroes Den Bosch. “We beginnen zondag gewoon met 0-0. In die twee duels had ik geen enkel moment het idee dat we kansloos waren”, aldus Bieshaar die in Nederland nog geen bekerfinale speelde. Jaumin viel hem bij, door te wijzen op het feit dat Den Bosch toen op volle oorlogssterkte was en zijn ploeg beide keren niet.


Voor de Belgische coach vormen de eerdere twee confrontaties, dan ook geen enkele aanleiding om Den Bosch zondag anders te gaan bestrijden. “Ik vind sowieso niet dat je spelers vooraf vol moet stoppen met instructies. Het is een wedstrijd op zich, in een hal waar ook het nationale team speelt en waar de vorm van de dag de doorslag zal geven.”

Positief gegeven

Landstede Hammers reist zondag dus met een goed gemoed af naar Almere, waar het in ieder geval gesteund wordt door ruim 600 fans. Nog een positief gegeven. Zeer waarschijnlijk zijn zowel Darius Quisenberry als Noah Dickerson blessurevrij en inzetbaar.

(Bron: Landstedehammers.nl)
(Foto's: Mick Snijders)


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen