Maak kennis met de sport- en beweegmakelaars van het Fitevent

maandag 12 februari - 14:11

Een gezond leven vindt iedereen belangrijk, toch? Op woensdag 21 februari is de tweede editie van het Fitevent in Sport en Health Centre Victorium, te Zwolle. Tijdens dit event kun je verschillende soorten sporten uitproberen, een health check doen, jezelf onderdompelen in een ijsbad én maak je kennis met sport- en beweegmakelaars: Maaike van Vugt en Pieter Speelman.

Maaike en Pieter werken beiden als sport- en beweegmakelaars bij SportService Zwolle. Samen met mensen die hulp nodig hebben bij het bewegen gaan ze opzoek naar een passend sport- en beweegaanbod. Van sporten bij een sportvereniging tot meer bewegen in het dagelijks leven. Samen met deze mensen zoeken de sport- en beweegmakelaars een passende oplossing om meer te kunnen bewegen. “Er ontstond een vraag vanuit fysiotherapeuten en huisartsen; ‘hoe krijgen we mensen, na advies van een fysio of huisarts, meer in beweging?’ Mensen denken vaak gelijk aan de sportschool, maar niet iedereen vindt dat leuk. Daarom zijn wij er gericht op om mensen met plezier te laten sporten. Door passend aanbod te vinden, door met de mensen in gesprek te gaan, houden mensen het sporten en bewegen langer vol dan wanneer je het idee hebt dat het moet en het verplicht voelt”, vertelt Maaike.


Passende beweging

“De voldoening die het geeft aan mensen die echt iets passends hebben gevonden, die bij ons aan tafel hebben gezeten en toen niet wisten wat ze zouden kunnen doen en nu met plezier aan het sporten en bewegen zijn, dat is het mooiste aan het werk.” De mensen die Maaike en Pieter helpen kunnen tot aan 12 maanden in een traject zitten, tussendoor wordt er ook vaak contact gezocht via belafspraken: “Er is een mevrouw die bel ik om de twee weken. Ze kan alleen maar wandelen en dus is dat haar passende soort beweging. Voor haar ben ik ook een stok achter de deur. Ze denkt dan ‘oh Maaike gaat over twee weken bellen, ik moet blijven wandelen’. Als ik haar dan weer aan de telefoon heb hoor je eerst een ongeïnteresseerde stem. Als ik dan zeg ‘met Maaike’ wordt ze helemaal enthousiast. Op die momenten heb je zoiets van kijk je doet het wel ergens voor. Je maakt mensen echt blij om ze op de juiste manier en met de juiste begeleiding te laten sporten en bewegen”, aldus Maaike.


Fitevent

Deze tweede editie van het Fitevent wordt samen met Victorium georganiseerd, het grote Sport en Health Centre. “Er is daar ontzettend veel mogelijk. Zo zijn er verschillende sportgelegenheden en er zijn ook verschillende sportaanbieders aanwezig. Een mooie centrale plek om een evenement als dit te organiseren. Zo kunnen mensen er ook zien wat Victorium allemaal te bieden heeft”, verteld Pieter.

Maaike vult aan: “Het Fitevent Zwolle is dé kans om met het hele gezin in beweging te komen. SportService Zwolle organiseert een Apenkooi en Sportnite voor de kinderen van 6 t/m 12 jaar. De ouders kunnen ondertussen bij het Fitevent aanhaken en informatie ophalen over hun gezondheid of mee doen met de verschillende toffe workshops. Pieter en ik zijn ook aanwezig om mee te kijken en advies te geven en we gaan natuurlijk zelf ook even checken bij de health check hoe onze gezondheid ervoor staat.”

Voor meer informatie over het fitevent, de workshops en de sport- en beweegmakelaar, kijk in de op de site en de sportagenda van SportService Zwolle: https://sportservicezwolle.nl/sportagendaDeel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen