Medailleoogst voor SAZ-teams in Italië tijdens de 9e editie van de FISAC Cup

woensdag 3 april - 09:24

Sportacrobatiek Zwolle is trots op haar teams in Italië. Bij de 9e FISAC Cup in Cesenatico hebben de gymnasten eind maart schitterende prestaties geleverd. Met 33 medailles, waaronder 15 goud, 11 zilver en 7 brons, hebben ze zich laten gelden te midden van 70 teams uit 15 landen.

Een van de meest opvallende prestaties kwam van het dames trio Indy, Janelle en Sanne, die met een indrukwekkende score van 28.200 voor balans een persoonlijk record neerzetten. Zij blonken uit met drie gouden medailles. Deze prestatie versterkt hun vertrouwen voor het aankomende WK in september.

Uitstekende voorbereiding

Het toernooi bood een uitstekende voorbereiding voor het lopende wedstrijdseizoen, met komende evenementen zoals de plaatsingswedstrijd in Den Bosch halverwege mei, gevolgd door de plaatsingswedstrijd in Zwolle en uiteindelijk het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam Ahoy.

Het junioren team van Elin, Jolijn en Marèll toonde buitengewone veerkracht aangezien ze last-minute vanwege een blessure van Marèll niet meer als dames-trio bij de FISAC Cup konden aantreden. Desondanks slaagden ze erin om als dames-duo deel te nemen en behaalden ze een respectabele tweede plaats met een score van 25.230 voor balans.

Driemaal

Bij de jeugdcategorie wisten twee teams van SAZ het podium te bezetten. Team Ewa & Jill behaalden tweemaal brons en team Daniyah & Lieke & Roos veroverden tweemaal goud en eenmaal brons. Het junioren team Lize & Jessy & Lola wonnen na prachtige optredens driemaal zilver.

Na deze spannende en adembenemende dagen hier in Cesenatico rest de vereniging niets anders dan met trots terug te kijken op een sportief, prachtig en vooral indrukwekkend toernooi.