Meer dan alleen de Halve Marathon: de Zwolse Heroes Run

Verkenning heroes run 5140 1712999814

zaterdag 4 mei - 08:34

De halve marathon van Zwolle is er voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Voor de tweede keer wordt er namelijk de ´Heroes Run´ georganiseerd. Houd je van hardlopen, maar ben je door beperking niet in staat om de lange afstand te lopen van de halve marathon? De ‘Heroes Run’ is dan een optie. We spraken met Jan ter Burg, trainer van G-atleten bij AV PEC 1910.

De halve marathon staat weer op de planning voor zaterdag 8 juni. Op diezelfde dag is ook de Heroes Run van Zwolle. Ongeveer 1000 meter gaan de G-atleten lopen. Het start om 19:00 bij het Provincie Huis en finisht op de Grote Markt. “Bij de Heroes Run doen ongeveer 15 G-atleten mee en bij de 4 Engelse Mijl ongeveer 7 G-atleten, een knappe prestatie”, vertelt Jan ter Burg.

Voorbereiding

De G-atleten trainen al elke week bij AV PEC 1910, maar ze hebben ook al getraind voor de Heroes Run: “Op 9 april hebben de G-atleten al deelgenomen aan een oefenloop. Zij genoten toen al heel erg en wisten zich maar al te goed de Heroes Run van vorig jaar te herinneren. Veel publiek en muziek langs de kant”, aldus Jan.

Waarde

“Dit is één van de mooiste evenementen, waaraan onze groep G-atleten deel neemt! Als trainers en begeleiders vinden we het fantastisch dat dit evenement in Zwolle plaatsvindt. Ook is het van waarde dat het plaats vind, om ook G-sport onder de aandacht te brengen juist bij dit grote event. We hopen dat de organisatie het nog heel lang mogelijk maakt, dat onze groep G-atleten zowel de Heroes Run als de Vier Engelse Mijl mee kan doen”, laat Ter Burg weten.


Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen