Nieuw: framerunning bij AV PEC1910

vrijdag 29 september - 14:48

Samen sporten is voor mensen met en zonder beperking waardevol. Het levert veel op: conditie, plezier, zelfvertrouwen. Maar ook: het hebben van een sport, erbij horen en een positief gevoel krijgen omdat je iets presteert. Bij AV PEC1910 hebben ze sinds september een groepje framerunners. Framerunning is een para-atletieksport. Over deze sport gingen we in gesprek met Janette Koopman van AV PEC1910.

Bij de Framerunning kunnen kinderen en volwassenen met een fysieke beperking doormiddel van een frame toch lopen of zelfs rennen. Een frame is een driewielig loopframe zonder pedalen, met een borststeun en stuur. Met behulp van het frame kunnen zij lopen of rennen. 

AV PEC1910 is trots

Via een familielid die bij Framerunning Nederland betrokken is en in combinatie met haar werk bij de Twijn is ze de Framerunnersgroep gestart. 'Bij AVPEC1910 was er nog geen framerunnersgroep en we zijn er als vereniging trots op dat deze doelgroep nu bij onze vereniging terecht kan.' verklaart Janette die ook atletieklessen geeft bij AV PEC1910. 

Op de Twijn ziet Janette de fysiotherapeuten aan het werk met de kinderen. 'De blik van de kinderen die vanuit een rolstoel in een framerunner gaan staan is prachtig. Ik vind het mooi dat de kinderen tijdens de fysiotherapie kennis maken met een frame, maar ik vind het nog mooier dat ze met het frame vervolgens ook kunnen trainen bij de atletiek vereniging. Gewoon erbij horen omdat iedereen ertoe doet.'

Tekst gaat onder de foto verder

Toekomst Framerunning

Voor nu is de framerunnersgroep van AVPEC alleen voor kinderen. In de toekomst willen ze, als er genoeg animo voor is, dit wellicht uitbreiden naar een groep voor volwassenen. Ook samenwerken met jeugdgroepen, meedoen met de sportevents van Framerunning Nederland en meedoen met regionale wedstrijden (Stadshagenrun), dat zijn mooie dingen waar ze voor de toekomst naar gaan kijken.


Lijkt Framerunning je leuk of ken jij iemand waar voor dit leuk is? Kom een keer langs op de atletiekbaan om te kijken of Framerunnen een sport voor jou is. Via Framerunning Nederland kun je een frame lenen om te ervaren of deze sport echt bij je past. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: janette.koopman@ziggo.nl
Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen