Pumptrackbaan Zwolle Zuid stapje dichterbij

donderdag 23 november - 10:22

Komt er een pumptrackbaan in Zwolle Zuid? Hoewel er nog geen exacte locatie is, zou dat zo maar kunnen. De Zwolse politiek is nu aan zet. Begin deze maand kwam het onderwerp aan bod tijdens de gemeenteraadsvergadering. D66 diende een motie in voor een grondig onderzoek naar een geschikte locatie.

Voor de bijeenkomst lieten de initiatiefnemers hun liefde voor pumptracks zien door voor het stadhuis een presentatie te geven. Dat deden ze op in totaal zo’n veertig fietsen, skateboards en stepjes, inclusief indrukwekkende en spectaculaire sprongen.

Commissie Pumptrack Zwolle
Om de komst van een pumptrackbaan in Zwolle-Zuid te realiseren, is de Commissie Pumptrack Zwolle opgericht. Die bestaat uit vijf wijkbewoners (Jasper van Stiphout, Marcus Schiere, David van de Geest, Hans Peter Los en Martijn Verhoog) en twee vertegenwoordigers van de gemeente.

Wat is een pumptrackbaan?

Een pumptrackbaan vormt een parcours met bulten en bochten en is vergelijkbaar met een BMX-baan. Je bepaalt de snelheid door op een bepaald voertuig je lichaam op en neer te bewegen. Verder is een pumptrackbaan laagdrempelig en geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Ook is het een leuke en sportieve manier om je fietsvaardigheden te oefenen en tegelijkertijd je conditie op peil te houden, aldus de commissieleden.

Tot slot, is de pumptrackbaan toegankelijk voor verschillende soorten voertuigen, waaronder BMX, mountainbike en skates. Maar ook met een step, in een rolstoel en zelfs op een reguliere stadsfiets, kun je terecht op een pumptrackbaan, menen de vijf wijkbewoners.

(Foto's: Pedro Sluiter, Swollenaer)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen