Ook in Zwolle wordt boulderen steeds populairder

Zwolle Sport boulderen 2

dinsdag 19 december - 14:09

In de afgelopen jaren is sportklimmen een mainstream sport geworden. Boulderen is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport. Het is laagdrempelig en heeft een sterk sociaal karakter, volgens Jan van Dieren van Boulderhal Roest. “Je kunt meteen beginnen, geen gedoe met touwen en verplichte cursussen.”

Jan is als mede-eigenaar al sinds de oprichting van Boulderhal Roest, nu bijna vier jaar geleden betrokken bij deze sport. “Het mooiste aan boulderen is dat het eindeloos leuk blijft. Er zijn elke keer weer nieuwe ‘puzzels’ te leggen, de uitdaging is van puur fysiek tot puzzelen met je lichaam.”

Populair

De afgelopen jaren is de populariteit van boulderen sterk toegenomen. Dit is ook te merken bij Boulderhal Roest. “In eerste instantie doordat het ook bij ons steeds drukker wordt. We kunnen daardoor zelfs over uitbreiding nadenken. Daarnaast merken we dat steeds meer mensen überhaupt weten wat boulderen is en we iets minder vaak hoeven uit te leggen wat het is. Ook ontdekken ze het als een sport die ze écht leuk vinden en niet aanvoelt of ze iets ‘moeten’”, aldus Jan.

Advies

Jan heeft ook het advies aan mensen die nog nooit geboulderd hebben om gewoon eens langs te komen om de sport te proberen. De sport is al leren via een introductiecursus die 1 avond duurt. “En oefen met het vallen. Vallen is een onderdeel van het boulderen en maakt dat je met meer vertrouwen omhoog zal gaan.”

Vrijdag 22 december van 19.30 tot 22.30 uur wordt in Zwolle een event gehouden waarbij je kan boulderen. Dat kan in de Boulderhal Roest aan de Marsweg 10. Kijk voor meer informatie op hun website: www.boulderhalroest.nl.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen