Padel ook voor senioren en kinderen bij Peakz

Zwolle Sport Padel Padellen

maandag 25 september - 16:33

Jongens en meisjes. Jong en oud. Starter of gevorderd. Iedereen kan de padelbaan op als het aan Peakz Padel ligt. En het plezier staat altijd voorop. "Naast de kennis en kunde brengen de trainers ook een hoop enthousiasme mee waardoor het naast de sportiviteit ook nog enorm gezellig is", vertelt Hans Roman, Clubmanager Peakz Padel Zwolle. 

Padel is nog steeds de snelst groeiende sport van Nederland. En daar speelt Peakz Padel op in door hun doelgroep te verbreden. Hans: "Als aanbieder van padel zijn we natuurlijk hartstikke enthousiast over de sport. We zien dat de sport voor alle doelgroepen heel toegankelijk is voor alle leeftijden. Het sociale karakter, de laagdrempelige instap, het snelle succesgevoel en de snelle leercurve maken dat de sport voor alle leeftijden geschikt is. Een mooie kans om ook de Old Jacks en de kinderen kennis te laten maken met deze sport." 

Op woensdagochtend kunnen Old Jacks (55+) hun slag slaan, waarna de middag voor de kinderen van 8 - 12 jaar aan de beurt zijn.  

Kopje koffie
"Iedere woensdagochtend hebben we ongeveer 20 senioren op de baan. Zij zijn ontzettend fanatiek op de baan zijn, maar het kopje koffie na afloop vinden zij net zo belangrijk", aldus Hans Roman. 

Zodra de senioren zijn uitgespeeld, het kopje koffie op is, komen de kinderen op woensdagmiddag na school de sport uitproberen. Hans: "Op een speelse manier kunnen zij kennismaken met de sport en leren zij door middel van oefeningen en spelletjes de basis van padel. De Peakz Padel kids trainers verdelen de niveaus en leeftijden van de kinderen over de verschillende banen. Zo staat iedereen met plezier op de baan!" 

Trainen voor de wedstrijd

De club is bezig om voor deze groepen ook wedstrijdvormen te organiseren: "Tot nu toe gaat het enkel om trainingen, maar we zien dat er ook deelnemers van de Old Jacks meedoen aan toernooitjes die we bij Peakz organiseren. Voor kinderen is er helaas nog geen competitie- of wedstrijdvorm, maar daar wordt samen met andere Zwolse padelaanbieders en de KNLTB aan gewerkt", aldus Hans Roman.  

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen