PEC onderuit tegen N.E.C. in Memorial Match

maandag 11 december - 10:25

De laatste thuiswedstrijd van 2023 eindigt voor PEC Zwolle in een nederlaag. N.E.C. Nijmegen is net voor rust en aan het begin van de tweede helft dodelijk effectief. De Zwollenaren gaan met 1-3 onderuit tegen de Nijmegenaren.

Memorial match

De opkomst van beide elftallen was indrukwekkend. De stadionlampen waren uit, waardoor de 13.324 fans in het MAC3PARK stadion hun telefoonlampje aan hadden. Het gaf, gecombineerd met You’ll never walk alone, een kippenvelmoment. Alles ter ere van de mensen die ons dit jaar zijn ontvallen.

Op en neer golven

De wedstrijd begon met kansen aan beide kanten, N.E.C. leek in de zesde minuut al op voorsprong te komen maar de goal werd afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Naarmate de eerste helft vorderde bleef het spel op en neer golven. Daarbij dacht de Zwolse aanhang even te kunnen juichen, toen Ody Velanas na een voorzet van Lennart Thy de bal op de lat schoot maar de Nederlandse Griek zag de bal via de lat terug het veld inkomen. 

Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Jasper Schendelaar had al een aantal pogingen van Elayis Tavsan weten te keren, maar was kansloos toen de bal plotseling voor zijn voeten kwam: 0-1.

Snelle tegengoal na rust

In de rust greep Johnny Jansen in met een dubbele wissel. Anouar El Azzouzi en Eliano Reijnders kwamen in het veld, maar het waren de bezoekers die na 21 seconden in de tweede helft alweer wisten te scoren. Bart van Rooij zorgde voor 0-2 en voor een grote domper. 

PEC ging daarna wel op zoek naar de aansluitingstreffers, maar die viel pas in het laatste kwartier. Younes Namli schoot de bal in de korte hoek binnen en bracht daarmee de spanning terug. Ferdy Druijf, die na zijn hattrick tegen Volendam in de basis mocht beginnen, was met een kopbal nog akelig dichtbij de gelijkmaker. In blessuretijd scoorde N.E.C. uiteindelijk nog de 1-3 via Youri Baas.

Volgende week wacht voor PEC de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Op zondag 17 december wordt er om 16:45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.

(Bron: peczwolle.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen