PEC speelt gelijk in knotsgek duel tegen Heerenveen

maandag 15 januari - 09:54

De emoties gieren alle kanten op tijdens PEC Zwolle – sc Heerenveen. PEC knokt zich dankzij Jasper Schendelaar terug van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong in de tweede helft via Younes Namli en Lennart Thy. In de blessuretijd komt Heerenveen nog tot scoren, waardoor beide ploegen een punt moeten koesteren.

Valse start

PEC Zwolle begon de eerste thuiswedstrijd van 2024 niet erg lekker. Want al na zes minuten kregen de Zwollenaren een strafschop tegen. Scheidsrechter Danny Makkelie floot in eerste instantie voor een vrije trap, maar via de VAR belandde de bal toch op de stip. Anas Tahiri benutte die penalty: 0-1. Het bleek het sein voor een moeilijke eerste helft van PEC.

Voetballend lukte het nauwelijks om Heerenveen onder druk te zetten en kansen te krijgen. De kansen aan de Zwolse zijde waren minimaal in de eerste 45 minuten. Aan de andere kant groeide Jasper Schendelaar uit tot de belangrijkste Zwollenaar. Hij stond meerdere keren op de goede plek om bijvoorbeeld Pelle van Amersfoort van scoren af te houden.

Polletje

Met Eliano Reijnders in de ploeg voor Ferdy Druijf probeerde PEC na rust meer controle te krijgen over de wedstrijd en die te doen kantelen. Het leverde ook kansjes op voor Thy en Bram van Polen, maar beide pogingen gingen naast het doel van Andries Noppert. De Friese goalie had na iets meer dan een uur spelen pech. Hij wilde de bal wegtrappen, maar door een polletje raakte de Fries de bal maar half. Deze kwam vervolgens voor de voeten van Younes Namli, die met dat presentje wel raad wist: 1-1.

Schendelaar goud waard

Ondanks die meevaller bleef het oppassen voor Heerenveen in de counter. Schendelaar was weer meerdere keren belangrijk, door onder meer Pelle van Amersfoort en invaller Sahraoui van scoren af te houden. Zo kon PEC Zwolle dankzij meerdere reddingen van Schendelaar zomaar op voorsprong komen. Lennart Thy had het lastig voor rust, maar kon nu een voorzet bij de tweede paal binnenkoppen: 2-1. Vlak daarna was Schendelaar opnieuw goud waard, door een kopbal van Bochnewiecz uit zijn doel te ranselen.

De slotfase stond bol van de spanning. Thy had in de counter PEC naar 3-1 kunnen schieten, maar aan de andere kant kreeg Heerenveen een handvol corners die niets opleverden. Toch ging het in de eerste minuut van de blessuretijd mis, toen Ché Nunnely ontsnapte aan de Zwolse defensie: 2-2.

Volgende week reist PEC Zwolle af naar Alkmaar. Dan wordt er op zaterdag 20 januari om 20:00 uur afgetrapt bij AZ.

(Foto: Shane Winsser).

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen