PEC Zwolle en Go Ahead Eagles in evenwicht in IJsselderby

Zwolle Sport PEC Zwolle Go Ahead Eagles05

zondag 17 september - 15:06

Voor de wedstrijd was er veel te doen over de strijd tussen PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles. Een 100 procent ID-controle, een alcoholverbod en wat protestacties van fanatieke PEC Zwolle supporters die het eerste kwartier niet zouden supporteren. En de wedstrijd? Die eindigde in 1-1.

In de eerste helft werd niet gescoord, wel kwam Go Ahead Eagles direct na rust met tien man te staan, toen Jamal Amofa een rode kaart kreeg. Voor rust viel er wel een doelpunt, maar de fraaie treffer van Willum Willumson werd op advies van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel.

Toch kwam PEC Zwolle op voorsprong. Eliano Reijnders scoorde in de 55ste minuut na een langdurige aanval van dichtbij: 1-0. Het bleek uiteindelijk niet goed genoeg te zijn voor de winst in de 33ste IJsselderby deze eeuw. Oliver Edvarsen kopte in de 70ste minuut raak.

Rustig

Ondanks meer balbezit en wat vaker dreiging aan Zwolse zijde, veranderde de stand niet en bleef het 1-1. En wat misschien nog wel belangrijker was: behoudens een rookbom met wat groene rook, waardoor het duel heel even stillag, bleef het rustig in en rondom het stadion.