PEC Zwolle te sterk voor Fortuna Sittard

zondag 5 november - 21:02

PEC Zwolle heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. In een kletsnat MAC3PARK stadion hebben de Zwollenaren de controle in het duel tegen Fortuna Sittard. Dankzij doelpunten aan het einde van zowel de eerste (Davy van den Berg) als de tweede helft (Ody Velanas) blijven de drie punten dan ook terecht in Zwolle: 2-0.

Met Ryan Thomas voor het eerst dit seizoen in de basis begon PEC Zwolle energiek aan het thuisduel met Fortuna Sittard. De Zwollenaren wilden zich revancheren voor de bekeruitschakeling tegen AFC en kregen in die eerste helft ook de nodige mogelijkheden en kansen.
De eerste was echter voor Fortuna, dat Kaj Sierhuis alleen op PEC Zwolle keeper Jasper Schendelaar af zag gaan. De spits mikte echter op de paal.

Het leek 0-0 te blijven voor rust, maar dat was buiten Davy van den Berg gerekend. De middenvelder zette een dubbele combinatie op en uiteindelijk was het Zico Buurmeester die Van den Berg diep stuurde. Hij schoot loeihard raak via de binnenkant van de paal: 1-0.

Bovenliggende partij

Ook in de tweede helft was PEC de bovenliggende partij. Naarmate het eindsiginaal dichterbij kwam, nam de Zwolse druk verder toe. Van den Berg probeerde het van afstand (over), Nico Serrano stuitte op Pandur, terwijl Buurmeester van dichtbij op een Fortunees schoot.

Doordat een tweede Zwolse treffer uitbleef, rook Fortuna dat er mogelijk nog een gelijkspel in het verschiet lag. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het dan alsnog raak. Een voorzet van invaller Ferdy Druijf werd binnengekopt door Ody Velanas: 2-0. Daardoor staat PEC Zwolle gedeeld zevende in de eredivisie.

(Bron: PECZwolle.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen